Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βιωματικό εργαστήριο «Πολυγραμματισμοί για την ενίσχυση της φωνής των μαθητών στο Δημοτικό»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, την κ. Ελένη Μαράκη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης 2ης Ενότητας Ηρακλείου και το 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, διοργάνωσε στις 15 Οκτωβρίου το αναφερόμενο βιωματικό εργαστήριο, στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί των σχολείων του Νομού.

Η κ. Μαράκη, χαιρετίζοντας θερμά την επιμορφωτική αυτή δράση,

υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης των πολυγραμματισμών στην καθημερινή διδασκαλία, επισημαίνοντας ότι: «Η χρήση πολυτροπικών μεθόδων ενισχύει τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη των μαθητών, προωθώντας μια πιο ολιστική και συμμετοχική μάθηση». Εξήρε τη συνεργασία μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας και του πανεπιστημίου ως μια μοναδική ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς να ανανεώσουν τις διδακτικές τους μεθόδους και να ενισχύσουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία ενός μαθησιακού περιβάλλοντος που προωθεί την ενεργή συμμετοχή, την κριτική σκέψη και την καινοτομία, ωφελώντας τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν να ενδυναμώσει τους εκπαιδευτικούς στην εφαρμογή πολυτροπικών μεθόδων διδασκαλίας, όπως η χρήση διαδραστικών μέσων, η ομαδοσυνεργατική μάθηση και η αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων, προωθώντας παράλληλα την ενεργή συμμετοχή και αυτόνομη δράση των μαθητών.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου σχεδιάζει την οργάνωση και άλλων παρόμοιων δράσεων στο μέλλον, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας και του πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολυγραμματισμοί, Δημοτικό,polygrammatismoi, dimotiko