Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και ο Χάρης Δούκας

Μετά τις ευρωεκλογές, εκτιμήθηκε στο ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να διεξαχθούν διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου ώστε να πορευθεί με νέα δυναμική και προοπτική και να μπορέσει να παίξει ουσιαστικό και καταλυτικό ρόλο στην παραπέρα πορεία της χώρας.

Οι εκλογές της 6ης και 13ης Οκτώβριου γίνονται σε μια περίοδο βαθειάς κρίσης και παρακμής. Σε μια περίοδο Εθνικών υποχωρήσεων

και κοινωνικής αναλγησίας. Ο λαός βιώνει μια άνευ προηγουμένου σκληρή δοκιμασία από την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης. Η ακρίβεια , οι κοινωνικές ανισότητες, η διάλυση του ΕΣΥ γίνονται θηλιές στο λαιμό των μισθωτών, των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, ενώ στην αντίπερα όχθη ολοένα και αυξάνεται ο πλούτος των τραπεζών και της πλουτοκρατίας.

Και από την άλλη μια αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) στον δρόμο της αυτοδιάλυσης, ανήμπορη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Μέσα σ’ αυτήν την συγκυρία γίνονται σε λίγες μέρες οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου του Προέδρου, μέσα από ανοικτές διαδικασίες που πρώτο το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε (και υιοθετήθηκαν και από άλλα κόμματα).

Έχουμε μπροστά μας να επιλέξουμε τον Πρόεδρο μεταξύ 5 ενεργών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ενός πρώην στελέχους του. Κατά την προσωπική μου άποψη είναι θετικό και ενθαρρυντικό ότι 6 ικανές και διακεκριμένες προσωπικότητες διεκδικούν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, που αποδέχονται την πρόκληση να αναλάβουν την ευθύνη για την αναγέννηση του κινήματος και την πορεία του για ένα ελπιδοφόρο αύριο. Μέσα από τις όποιες αντιπαραθέσεις (που μέχρι τώρα γίνονται σε ένα υγιές και πολιτισμένο περιβάλλον) και τις συνθέσεις θα προκύψει ένα πλαίσιο και ένα πρόγραμμα που θα δίνει λύσεις και απαντήσεις στα αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί η χώρα μας. Και μετά τις εκλογές όλοι μαζί -το ελπίζω- με μπροστάρη τον νέο Πρόεδρο θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο της ανόδου, της επιτυχίας, στην Κυβέρνηση και τον λαό στην εξουσία.

Την Κυριακή στις 6 Οκτώβρη αλλά και την επόμενη Κυριακή στις 13 του Οκτώβρη το κάθε μέλος και ο κάθε φίλος έχει την κρίση και το δικαίωμα να επιλέξει έναν εκ των 6 υποψηφίων.

Η προσωπική μου κρίση και επιλογή καταλήγει στον Χάρη Δούκα.

Είναι ένας νέος δυναμικός πολιτικός, είναι ικαι αυτός βγαλμένος μέσα από την κοινωνία που πλήττεται και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, είναι ένας από εμάς, είναι ένα από τα παιδιά μας με Διεθνή Επιστημονική αναγνώριση, καθηγητής του Πολυτεχνείου με έδρα που κατέκτησε με το σπαθί του και τις γνώσεις του. Είναι μια προσωπικότητα με κοινωνική καταξίωση και δυναμική, με επάρκεια και ευρύτητα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Μιλά με καθαρό πολιτικό λόγο, με αιχμές χωρίς στρογγυλοποιήσεις, προτείνει τομές και συγκεκριμένες προτάσεις. Λέει όχι στις ίσες αποστάσεις παίρνοντας καθαρές θέσεις σε ζωτικά θέματα με βασικό στόχο και μέλημα τη στήριξη των ασθενέστερων τάξεων.

Επιδιώκει την δημιουργία ενός πολιτικού φορέα με εξωστρέφεια για να μας ακούσει ξανά ο κόσμος, να ξαναπάμε στα καφενεία, στις γειτονιές και στα στέκια της νεολαίας εμπνέοντας το σύνολο των στελεχών. Να πάμε με αξιόπιστες λύσεις και προτάσεις που θάναι το επιστέγασμα της συμμετοχής όλων ανεξαιρέτως των στελεχών. Επιδιώκει την δημιουργία ενός κόμματος ανοιχτού και συμμετοχικού.

Βασικό και σημαντικό ρόλο στην επιλογή των ψηφοφόρων για ένα κόμμα, παίζει η διεισδυτικότητα στην κοινωνία, η ευρύτητα της πολιτικής φυσιογνωμίας και κατά πόσο μπορεί να την ευαισθητοποιήσει. Ο Χάρης Δούκας στον ένα χρόνο ενασχόλησης του με τον Δήμο της Αθήνας απέδειξε ότι έχει την διεισδυτικότητα, την ευρύτητα που μπορεί να απευθυνθεί στους αποστασιοποιημένους, τους απογοητευμένους, να κάμει τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ. Να απευθυνθεί στις δεξαμενές εκείνες που αναζητούν τους πολιτικούς εκείνους που θα σκύψουν στα προβλήματα, της χώρας, της κοινωνίας και στα δικά τους. Η Νίκη της Αθήνας και ο συμβολισμός της, μας γεμίζει όλους μας αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, δίνει το έναυσμα για την αφετηρία μιας μεγάλης Νίκης του ΠΑΣΟΚ, που είναι πλέον ένας ρεαλιστικός στόχος και όχι ουτοπικός.

Στις αιτιάσεις κάποιων ότι ο Χάρης βιάστηκε, ενώ είναι ένα σχεδόν χρόνο Δήμαρχος μια Κρητική μαντινάδα λέει:

«Ανάθεμα που βρει καιρό κι άλλο καιρό ανειμένει

Γιατί στο διάβα του ο καιρός ανάποδα τα φέρνει»

Τώρα προκηρύχτηκαν οι εκλογές, η πολιτική δεν περιμένει, τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ανατροπής, τώρα είναι η ώρα και η ευκαιρία για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα για να την οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου και ο Χάρης Δούκας μπορεί να πυροδοτήσει τον μηχανισμό εκείνο για να ξαναγίνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και πορευόμενος με τις αρχές της 3ης του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να δημιουργήσει κατ’ αρχήν ένα Κίνημα, που όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις και να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και την πραγματική αλλαγή της χώρας μας σε όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα