Στα γαλανόλευκα ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων ενόψει της 28ης Οκτωβρίου

Ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, «στολίζει» από αύριο, Σάββατο 26/10/2024, στα χρώματα της γαλανόλευκης τον Φάρο στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, τιμώντας την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία. Ο Φάρος θα παραμείνει φωταγωγημένος με τα χρώματα της γαλανόλευκης έως και τη κορύφωση των εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων για την Εθνική Επέτειο, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου

στον Δήμο Χανίων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Οκτωβρίου 2024

10:45: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Καστρινάκη Αναστασία, Δασκάλα, Δ/ντρια του 7ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

11:40: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης (Ρολόι).

Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχ/κών Σχολής Μηχ/κών), Δ/νσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, Αποστράτων κι Εφέδρων Αξιωματικών, Επιστημονικών Συλλόγων και Ιδρυμάτων, Επιμελητηρίων Χανίων, Πολιτικών Κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

12:00: Παρέλαση Σχολείων Α’/βάθμιας & Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οργανώσεων και Σωματείων, Οδηγών και Προσκόπων, Παραδοσιακών και άλλων Συλλόγων/Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες και Ενόπλων Δυνάμεων.

17:50: Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Keywords
Τυχαία Θέματα