Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων: Εργαστήριο δημιουργικής γραφής

Η δημιουργική γραφή που τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα νεοεισαχθέν αντικείμενο σε ακαδημαϊκό και όχι μόνο επίπεδο, αποσκοπεί να ενεργοποιήσει για όποιον ασχοληθεί:

Καλλιέργεια ενεργητικής ανάγνωσηςΕνασχόληση με τον πεζό λόγοΜελέτη και Εκμάθηση λογοτεχνικών δεξιοτήτωνΑπελευθέρωση της φαντασίαςΔημιουργία προσωπικών ιστοριών

Αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να απαντήσει ο καθένας:

Πόσο συχνά δίνουμε τη δυνατότητα στον εαυτό μας να αποφορτιστεί συναισθηματικάΠόσο συχνά επιτρέπουμε στη Λογοτεχνία να κερδίσει χώρο μέσα μας και να μας ενώσει με τις αλήθειες μαςΠόσο επιτρέπουμε
στον εαυτό μας να μιλήσει πραγματικά κι αυθεντικά, καθώς για τους περισσότερους από εμάς, η σχέση μας με το γραπτό λόγο τελειώνει με τις τελευταίες εκθέσεις που γράψαμε στο σχολείο.

Ένας κύκλος μαθημάτων απευθύνεται σε ενήλικες και έχει θέμα «Πεζός Λόγος», θα είναι διάρκειας 12 συναντήσεων (ανά 15 ημέρες) και στο τέλος μέσα από δημιουργικές ασκήσεις παιγνιώδους χαρακτήρα καθένας θα γράψει ένα δικό του διήγημα.

Έναρξη μαθημάτων: Παρασκευή 18/10 στις 19.00-21.00 στο χώρο του Βενιζέλειου Ωδείου.

Σκοπός του εργαστηρίου δεν είναι να δημιουργήσει συγγραφείς, αλλά να διαμορφώσει απαιτητικότερους και επαρκέστερους αναγνώστες μέσω της συγγραφής.

Οι μόνες απαιτήσεις για όσους συμμετάσχουν είναι ένα στυλό, ένα τετράδιο, όρεξη και κέφι για δημιουργία!

Ένας άλλος κύκλος μαθημάτων απευθύνεται σε παιδιά Δ΄Δημοτικού ως και Α΄Γυμνασίου. Κάθε Τετάρτη από 16 Οκτωβρίου ως και 26 Μαρτίου στις 18.30-19.30.

Σκοπός του παιδικού εργαστηρίου είναι η απελευθέρωση και η καλλιέργεια της φαντασίας των παιδιών, η καλλιέργεια της γραπτής έκφρασης αποβάλλοντας τον φόβο του σωστού και του λάθους μέσα από παιχνίδια και παραμυθένια σκηνικά σε φανταστικούς κόσμους!

Για κάθε πληροφορία επικοινωνείτε με την Γραμματεία του Βενιζέλειου Ωδείου 28210 43067 ή με την υπεύθυνη του Εργαστηρίου κ. Ειρήνη Γκούβα 6942204674.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, Εργαστήριο,venizeleio odeio chanion, ergastirio