Ισότιμη σχέση; 5 πράγματα που δείχνουν ότι είστε σε καλό δρόμο…

της Βίκυς Τσώκου,
‘Εχετε ποτέ αναρωτηθεί αν η σχέση σας είναι ισότιμη; Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει , μια σχέση θεωρείται ισότιμη αν περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:Υπάρχει σεβασμός στις δυνατότητες του άλλου
Οι περισσότερη τσακωμοί γίνονται πάνω στο πώς θα μοιραστούν οι δουλειές τους σπιτιού και τα καθήκοντα που αφορούν τα παιδιά (διάβασμα, δραστηριότητες ). Σε μια ισότιμη σχέση και οι δύο έχουν αποφασίσει για το ποιος θα κάνει τι και έχουν συμφωνήσει ότι ο ένας θα σέβεται τους ρυθμούς, τους χρόνους και τις δυνατότητες του άλλου. Δεν υπάρχει

«κάντο τώρα» ή προσβολές και κριτική όταν κάτι δε γίνεται σύμφωνα με τις προσδοκίες που έχει ο καθένας.

Κάθε τόσο γίνεται ένα check- up ικανοποίησης
To οποίο αφορά
• αν οι επιθυμίες και οι ανάγκες τους καλύπτονται
• αν κάτι χρειάζεται να διορθωθεί σε κοινό χρόνο, σε προσωπικό χρόνο, σε δαπάνες , σε καταμερισμό καθηκόντων
• αν υπάρχουν θέματα που δημιουργούν ανασφάλειες, απορίες ή οποιοιδήποτε συναισθηματική αναστάτωση

Κατά τη διάρκεια μια διαφωνίας γίνεται διαχωρισμός θέμα/άνθρωπος
Όταν προκύψει κάποια διαφωνία συζητιέται το θέμα που προέκυψε και δε γίνεται αναφορά και επίθεση σε όλη την προσωπικότητα του άλλου. Αν για παράδειγμα ο ένας ενοχλήθηκε από μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, αναφέρεται σε αυτήν και δεν γενικεύει με κοσμητικά επίθετα και ταμπέλες όπως : «είσαι αναίσθητος, τεμπέλης, αδιάφορος , βλάκας» κτλ.

Δε ζει ο ένας στη σκιά του άλλου
Και οι δύο ξέρουν πως είναι σημαντικό ο καθένας να έχει τον χρόνο και τον χώρο για να φροντίσει τον εαυτό του και να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του, διαφορετικά δε θα μπορούν να δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια στη σχέση και να έχουν εσωτερική ισορροπία.

Δεν συγκρίνουν τη σχέση τους με αυτή των άλλων
Κάτι τέτοιο δεν είναι θετικό για καμία σχέση. Καθένας έχει τα δυνατά του και τα αδύναμά του σημεία και καλό θα είναι εκείνος που είναι πιο δυνατός σε έναν τομέα να αναλάβει και περισσότερα καθήκοντα ώστε ο άλλος να επενδύσει τη δική του ενέργεια σε εκείνον τον τομέα που είναι πιο δυνατός. Με αυτόν τον τρόπο το ζευγάρι βρίσκει τους δικούς του μοναδικούς τρόπους για να δημιουργήσει την σχέση που επιθυμεί.

Η ισότητα είναι πολλή σημαντική σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης. Κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι τους εκτιμούν, τους κατανοούν, τους σέβονται και ότι έχουν ισότιμο λόγο και συμβολή στη σχέση. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο καθένας να αισθάνεται ότι μπορεί να είναι ο εαυτός του , έτσι να ενδυναμώσει περισσότερο και στη συνέχεια να διοχετεύσει αυτή τη δύναμη ώστε η σχέση να ανθίσει και να γίνει ακόμη πιο δυνατή.

The post Ισότιμη σχέση; 5 πράγματα που δείχνουν ότι είστε σε καλό δρόμο… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα