Lockdown: Σχέδιο καραντίνας έως τον Μάρτιο με 21 μέρες «λουκέτο» και 14 μέρες χαλάρωση

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, προβλέπεται αποκλιμάκωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοέμβριου.

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαριγιάννης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του OPEN TV ανέλυσε το υπολογιστικό του μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο προβλέπει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου, αγγίζοντας τα 500 κρούσματα ημερησίως στις 30 Νοεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, "Από τις 10 του μήνα - όπου περιμένουμε

μια κορύφωση των κρουσμάτων ίσως και πάνω από 3.000 - θα αρχίσουμε να έχουμε μια ταχεία αποσυμπίεση της κατάστασης. Περιμένω μέχρι τις 30 του Νοεμβρίου κοντά στα 500 κρούσματα ίσως και λίγο παραπάνω και μετά να ανοίξει η οικονομία προσεχτικά. Το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο τόσο της Αττικής όσο και της Θεσσαλονίκης αποτυπώνεται και στα λύματα των δύο περιοχών".

Ο καθηγητής εκτιμά ότι η Πολιτεία θα χρειαστεί αναγκαστικά να πάρει και άλλα περιοριστικά μέτρα στο μέλλον. Το σχέδιο που προτείνει είναι η εφαρμογή εναλλασσόμενων τοπικών lockdown, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται 21 μέρες καραντίνα και 14 μέρες ανοιχτά. Μάλιστα θα πρέπει να επανεληθφεί τρεις με τέσεερις φορές, ώστε να οδηγηθούμε μέχρι το Μάρτιο με ασφάλεια.

Χριστούγεννα χωρίς καραντίνα με σταδιακό άνοιγμα του χώρου εστίασης

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, θα βγούμε από το καθολικό lockdown με ορισμένα περιοριστικά μέτρα να διατηρούνται, με επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου και πολύ προσεχτικό άνοιγμα της εστίασης. Σύμφωνα με τον ίδιο τα Χριστούγεννα δεν θα είμαστε σε καραντίνα αλλά θα είναι μία εορταστική περίοδος που χρειάζεται πολλή προσοχή.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τηλεόραση του OPEN TV:

{https://www.youtube.com/watch?v=zDLqk5uEWnU}

Keywords
Τυχαία Θέματα