Lockown: Το επόμενο δεκαήμερο κρίνει το άνοιγμα – Τι προβληματίζει ειδικούς και κυβέρνηση

Παρά τους εμβολιασμούς, τα αποτελέσματα που αναμένονται με αγωνία, δεν πρόκειται να έρθουν σύντομα, γι΄αυτό το λόγο τόσο το κυβερνητικό επιτελείο όσο και λοιμωξιολόγοι δεν επιθυμούν να δουν «χαλάρωση» στην τήρηση των μέτρων.

Σταδιακά όμως, όπως έχει ειπωθεί και από κυβερνητικά χείλη, αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα ορισμένων κοινωνικών δραστηριοτήτων, ανάλογα την επιδημιολογική εικόνα που θα παρουσιάζει η κάθε περιοχή, αλλά σίγουρα όλα τα παραπάνω θα εξεταστούν μετά τις 7 Ιανουαρίου που ισχύουν τα γενικά μέτρα ανάσχεσης του κορονοϊού.

Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε

και τα λόγια της προέδρου των νοσοκομειακών ιατρών ΑθήναςΠειραιά, Ματίνας Παγώνη, η οποία ανέφερε ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, γιατί θα δείξει το δεκαήμερο αν οι δείκτες, που είναι μειωμένοι, θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία κλπ. Πάντως, ρόλο σε όλα τα παραπάνω για τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα αναμένεται να παίξει και ο αριθμός των διασωληνωμένων ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Ο εθνικός εμβολιασμός σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης θα αρχίσει τον Φεβρουάριο με πρώτους τους ηλικιωμένους, άνω των 70 ετών. Αυτό σημαίνει ότι το χτίσιμο της ανοσίας στην πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Lockown,