Mύλοι Δάκου: Πλάνο για έναρξη εξαγωγών στα άλευρα-Νέες αγορές στα ζυμαρικά μέσα στο 2023-2024

Εκτός συνόρων σχεδιάζεται να βγουν τα άλευρα της εταιρείας. 

Σε επτά νέες αγορές επεκτάθηκαν τα ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ της οικογένειας Δάκου το 2023, ανάμεσα στις οποίες η Νορβηγία, το Ιράκ και το Καζακστάν, με τα προϊόντα της εταιρείας να βρίσκονται πλέον σε πάνω από 35 χώρες, όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο BusinessNews.gr η κ. Κατερίνα Δάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μύλοι Δάκου, το έτος χαρακτηρίστηκε από έντονες πληθωριστικές πιέσεις- οι οποίες επηρέασαν και τα κέρδη- καθώς και από

αβεβαιότητα λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων, που επηρεάζουν τις αγορές του σιταριού. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ήταν ένα έτος, στο οποίο καταγραφηκε βελτίωση στον τζίρο και την πορεία της εταιρείας.

Το νέο μεγάλο βήμα, ωστόσο, αναμένεται να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα από τους Μύλους Δάκου: Σε σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής αλεύρων, υπάρχει πλάνο το ερχόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι εξαγωγές, οι οποίες θα επικεντρωθούν, όταν αρχίσουν, σε στοχευμένες χώρες, με οργανωμένα δίκτυα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών της Μύλοι Δάκου διαμορφώθηκε την προηγούμενη χρονιά στα 17.494.482 ευρώ έναντι 12.377.678 ευρώ ευρώ στην προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας άνοδο κατά 41,3% σε σχέση με την συγκριτική περίοδο. Την ίδια στιγμή, το κόστος πωλήσεων ανήλθε σε 15.336.472 ευρω έναντι 11.126.248 ευρώ στην προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση κατά 37,8% σε σχέση με την συγκριτική περίοδο.

Κατά όσα τονίζονται από την κ. Δάκου και ο τζίρος του 2023 αναμένεται να κινηθεί σε σταθερά, προς ελαφρά ανοδικά επίπεδα, παρα τον έντονο πληθωρισμό και τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις.

Παράλληλα, υπάρχει έντονη προετοιμασία από πλευράς εταιρείας για νέες αγορές του εξωτερικού, σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, κάτι το οποίο θα λάβει χώρα μέσα στο 2024. Οι εξαγωγές είναι ένα κομμάτι σημαντικό για την εταιρεία, καθώς καταλαμβάνουν το 20% στον κύκλο εργασιών της.

Σημειώνεται ότι εν έτει 2023, οι Μύλοι Δάκου παράγουν περισσότερα από 50 διαφορετικά είδη αλεύρων, σιμιγδαλιών, μιγμάτων και άλλων δημητριακών καλύπτοντας όλο το ευρύ φάσμα των απαιτήσεων της αγοράς, απευθυνόμενοι σε μεγάλο βαθμό στη χονδρική πώληση.

Συνεχίζοντας δε την παράδοση της οικογένειας, και έχοντας πλέον πολυετή εμπειρία που ξεπερνά τις δυο δεκαετίες, δραστηριοποιείται και η 4η γενιά στις δυο βιομηχανίες. Η ενιαία, δε, διοίκηση των δύο εταιρειών προσδίδει στη Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ τον χαρακτήρα της καθετοποιημένης μονάδας.

Οντας οι ‘ΜΥΛΟΙ ΠΑΝ. ΔΑΚΟΥ’ αποκλειστικοί προμηθευτές της α΄ύλης για τα ζυμαρικά, δίνουν το πλεονέκτημα του άμεσου ελέγχου της ποιότητας και ταυτόχρονα της ευελιξίας στην παραγωγή, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά το προϊοντικό της πορτφόλιο, η εταιρεία ΗΛΙΟΣ διαθέτει απλή και premium σειρά ζυμαρικών, βιολογικά, ολικής, παιδικά, χωρίς γλουτένη, επιπλέον διαχειρίζεται προιόντα ιδιωτικής ετικέτας, αλλά και Food service.

Keywords
Τυχαία Θέματα