SAP - Motor Oil: Εμβάθυνση της συνεργασίας στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού

Εξετάζονται στο εγγύς μέλλον νέες προσθήκες στο λογισμικό της Motor Oil, σε σχέση με τη διαχείριση συμβάντων. 

Εμβαθύνουν τη συνεργασία τους οι δύο εταιρείες στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μετά από το σπουδαίο έργο της τεχνητής νοημοσύνης, το πρώτο τμημα του οποίου ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Σε αυτή τη φάση, η Motor Oil επέλεξε τη λύση

EHS της SAP για να υλοποιήσει τη μετάβαση από το παλιό, χειρόγραφο και χρονοβόρο σύστημα των αναφορών σε Excel για κάθε συμβάν στο διυλιστήριό της σε ένα νέο και σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής σε πραγματικό χρόνο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε εργαζόμενος και θα ενσωματώνεται απολύτως στο SAP ERP της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα Βιομηχανικών Εφαρμογών της ελληνικής πετρελαϊκής, Δημήτρη Μιχαλόπουλο, η ως τώρα πρακτική για τα συμβάντα στο διυλιστήριο ήταν αυτά να καταγράφονται από τους μηχανικούς offline σε Excel, με σχετικά αδόμητο τρόπο, τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονταν με e-mail στο αρμόδιο τμήμα Health & Safety.

Όμως, με αυτό τον τρόπο η εξαγωγή συμπερασμάτων για τα συμβάντα, η κατάταξή τους βάσει προδιαγραφών και η λήψη διορθωτικών ή προληπτικών μέτρων, ώστε αυτά να μην επαναληφθούν αλλά - αντίθετα - να εδραιωθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζομένους, αποτελούσε μεγάλη και συνεχή πρόκληση, καθώς επρόκειτο για μια χρονοβόρα, κοπιαστική και επιρρεπή σε ανθρώπινα λάθη διαδικασία.
Οι δύο βασικοί στόχοι ήταν αφενός η αυξημένη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων (για την οποία, μάλιστα, έχουν προβλεφθεί ειδικά κίνητρα), όσον αφορά στις διαδικασίες Health & Safety, αφετέρου η τυποποίησή τους, ώστε να μπορούν όλοι να καταγράψουν ένα συμβάν, απλά και γρήγορα.

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, το στέλεχος της Motor Oil υπογραμμίζει ότι εξετάζουν νέες προσθήκες στο λογισμικό τους, προσθέτοντας ότι εκτός από το SAP EHS για τη διαχείριση συμβάντων, έχει, ήδη, εγκατασταθεί εγκαταστήσει το Audit Management και επίκειται η υλοποίηση των Risk Assessment, Workplace Sampling και CO2 Εmission Management.

Πρόκειται, επί της ουσίας, η συνέχεια της διαδικασίας του μετασχηματισμού κουλτούρας και αντιμετώπισης των κινδύνων των εργασιών του διυλιστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της διαδικασίας, πιλοτικά, ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020, εν μέσω πανδημίας, παρουσιάστηκαν τους επόμενους μήνες τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία ενθουσίασαν τα στελέχη της εταιρείας και στη συνέχεια από τον Φεβρουάριο ξεκίνησε σε συνεργασία με την εταιρεία SAP – η οποία είχε συνεργασία και στην πιλοτική εφαρμογή – που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα