Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πλατφόρμα ΑΙ για τον Ελληνικό Πολιτισμό από την MainSys – Master – Talent

Η πλατφόρμα θα βασίζεται στις αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης και αναμένεται να παρέχει νέες δυνατότητες στην ερευνητική και αρχαιολογική κοινότητα για την ολοκληρωμένη διαχείριση πολιτιστικού υλικού και συλλογών. 

Η Ένωση Εταιρειών "MainSys – Master – Talent" θα αναλάβει την υλοποίηση του νέου έργου με τίτλο "Αναδεικνύοντας το Πολιτιστικό Περιεχόμενο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα με τη Βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης".

"Στη MainSys είμαστε

ιδιαίτερα ευτυχείς που ένας Φορέας σαν την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα μας εμπιστεύτηκε την υλοποίηση ενός τόσο απαιτητικού και πρωτοποριακού έργου για τα ελληνικά δεδομένα που θα βελτιώσει ριζικά τις εργασίες και την έρευνα της αρχαιολογικής κοινότητας" ανέφερε ο Γιώργος Πλαβούκος, CEO της MainSys και εκπρόσωπος της Ένωσης.

Το έργο αποσκοπεί στην εκτέλεση ενός καινοτόμου σχεδίου, το οποίο αναπτύσσεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως στόχο την δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας για τον Ελληνικό Πολιτισμό. Αυτή η πλατφόρμα θα βασίζεται στις αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης και αναμένεται να παρέχει νέες δυνατότητες στην ερευνητική και αρχαιολογική κοινότητα για την ολοκληρωμένη διαχείριση πολιτιστικού υλικού και συλλογών.

Συγκεκριμένα, θα ενσωματώνει υλικό από το Αρχείο Σλήμαν, αρχεία της Γενναδείου Βιβλιοθήκης και των ανασκαφών της Αρχαίας Κορίνθου που ανήκουν στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Με συνεχή έρευνα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και στο Internet of Things (IoT) δημιουργούμε νέα προϊόντα και εξελίσσουμε τα υπάρχοντα παρέχοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις υλοποιήσεις μας.

Keywords
Αναζητήσεις
gia-proti-fora-stin-ellada-platforma-ai-gia-ton-elliniko-politismo-apo-tin-mainsys--master--talent.htm
Τυχαία Θέματα