Η Boohoo εξαγοράζει τα εναπομείναντα brands της χρεοκοπημένης βρετανικής Arcadia

Ο όμιλος Boohoo εξαγόρασε τα εναπομείναντα brands του χρεοκοπημένου ομίλου Arcadia του Philip Green, μετά την εξαγορά από πλευράς της εταιρείας διαδικτυακού λιανικού εμπορίου Asos του εμβληματικού brand Topshop και άλλων γνωστών brand του ομίλου.

Σε ένα ακόμη σημάδι κυριαρχίας των διαδικτυακών "παικτών" στην αγορά του λιανικού εμπορίου, η Boohoo συμφώνησε στην εξαφορά των Dorothy

Perkins, Burton και Wallis έναντι περίπου 25 εκατ. βρετανικών λιρών (34 εκατ. δολ.). Η εταιρεία εξαγοράζει μόνον τα brands, γεγονός που σηματοδοτεί ότι τα 214 φυσικά καταστήματα θα κλείσουν, με νέες απώλειες θέσεων εργασίας για τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία. Η Boohoo συμφώνησε επίσης να πληρώσει 8 εκατ. λίρες για στοκ εμπορεύματος.

Η συμφωνία έρχεται μόνον λίγες εβδομάδες μετά την εξαγορά από την Boohoo και του brand Debenhams.

Τα brands της Arcadia θα διευκολύνουν την Boohoo να βελτιώσει το μερίδιό της στην αγορά και να διευρύνει την πελατειακή της βάση, η οποία εστιάζεται κυρίως σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Arcadia κατέρρευσε υπό το βάρος ενός ακριβού χαρτοφυλακίου φυσικών καταστημάτων και της αδυναμίας της στο πεδίο του διαδικτύου. Τον Δεκέμβριο κήρυξε χρεοκοπία και μέχρι στιγμής, από την πώληση περιουσιακών της στοιχείων, έχουν συγκεντρωθεί περί τα 500 εκατ. λίρες για τους πιστωτές της.

Keywords
Τυχαία Θέματα