Η Cisco προσφέρει 20 δισ. δολάρια για εξαγορά της Splunk

Οι μετοχές της Splunk σημείωσαν άνοδο έως και 14%.

Οι μετοχές της Splunk σημείωσαν άνοδο έως και 14% στην εκτεταμένη διαπραγμάτευση την Παρασκευή (11/2), μετά τα δημοσιεύματα της Wall Street Journal ότι η Cisco έκανε προσφορά να αγοράσει την εταιρεία λογισμικού ανάλυσης δεδομένων για περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εκπρόσωποι της Cisco

και της Splunk αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Το λογισμικό της Splunk έχει κερδίσει δημοτικότητα ως εργαλείο εντοπισμού απειλών ασφαλείας. Η Cisco επιδίωξε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα της ασφάλειας, ενώ παράλληλα πουλάει εξοπλισμό δικτύωσης κέντρων δεδομένων και λογισμικό συνεργασίας Webex.

Οι μετοχές της Splunk έχουν υποχωρήσει 49% από τότε που έφτασαν σε ρεκόρ τον Σεπτέμβριο του 2020. Η μετοχή υποχώρησε 18% στις 15 Νοεμβρίου, αφού η εταιρεία δήλωσε ότι ο CEO Doug Merritt, ο οποίος διηύθυνε την εταιρεία για έξι χρόνια, θα αποχωρούσε άμεσα. Το διοικητικό συμβούλιο όρισε πρόεδρο τον Graham Smith ως προσωρινό Διευθύνοντα Σύμβουλο και ξεκίνησε μια έρευνα για μόνιμο αντικαταστάτη.

Η Splunk βρίσκεται στη διαδικασία στροφής προς την παροχή υπηρεσιών cloud στους πελάτες και δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι σχεδόν το 37% των εσόδων το τελευταίο τρίμηνο συνδέθηκε με τη χρήση cloud.

Τα συνολικά έσοδα της Splunk αυξήθηκαν κατά 19% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα συνολικά έσοδα της Cisco το πιο πρόσφατο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 8%. Η Cisco έχει από καιρό αναπτύξει τις δραστηριότητές της μέσω εξαγορών και το 2020 αγόρασε την εταιρεία παρακολούθησης δικτύων ThousandEyes για περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα