Κορονοϊός: 93 εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία χθες μόνο στην Αττική

Τα 652 νέα κρούσματα στην Αττική και η επιβαρυμένη κατάσταση σχεδόν όλων των περιφερειακών της ενοτήτων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και το 48ωρο που διανύουμε μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ, οπότε και θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση, είναι εξόχως κρίσιμο.

Χθες στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου νοσηλεύονταν 724 ασθενείς με λοίμωξη covid-19 από τους 1.562 που νοσηλεύονταν σε όλη τη χώρα. Σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι εισαγωγές νέων ασθενών με λοίμωξη Covid-19 σε όλη

τη χώρα, αλλά ιδίως στην Αττική, καθώς στην τελευταία έγινε το 52% των εισαγωγών της επικράτειας. Ειδικότερα, σε σύνολο 176 εισαγωγών στις κλινικές Covid, οι 93 έγιναν στην Αττική. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό εισαγωγών από την αρχή του έτους.

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, η αύξηση είναι της τάξης του 20% σε ό,τι αφορά στις εισαγωγές-νοσηλείες στην Αττική γεγονός που καθίσταται από μόνο του ανησυχητικό. Μέσα σε δύο εβδομάδες ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού σχεδόν τριπλασιάστηκε, κάτι που σημαίνει ότι για να πάρει «ανάσα» από αυτή τη «φουρνιά» ασθενών το σύστημα υγείας, θα πρέπει να περάσουν 3-4 εβδομάδες.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα