Παγώνη: Δεν ευθύνεται η αγορά για τα υψηλά κρούσματα -Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν

Δεν σχετίζεται το άνοιγμα της αγοράς με τη μη αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στην Αττική, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο GRTimes.

«Επειδή το ιικό φορτίο είναι αρκετά υψηλό, η αποκλιμάκωση θα γίνει σταδιακά. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η αγορά για τα υψηλά κρούσματα. Παρατηρείται έντονη ενδοοικογενειακή διασπορά. Ακόμη, η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

δεν είναι ενθαρρυντική. Δεν τηρούνται οι αποστάσεις και οι πολίτες δε χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα. Επιπλέον, πρέπει να γίνεται καλύτερη ιχνηλάτηση. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ ώστε να εντοπίζονται οι εστίες μετάδοσης», τονίζει η κ. Παγώνη.

«Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία»

Η ίδια, εκτιμά ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι αναγκαίο να ανοίξουν, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί απ’ την επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά πόσο θα δοθεί το «πράσινο φως».

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Θα γίνει όμως η αξιολόγηση απ’ την επιτροπή, αν δεν κάνω λάθος αύριο, και βάσει των παραμέτρων που θα εξετάσουν θα αποφασίσουν. Η αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας όμως γίνεται καθημερινά και τα στοιχεία αλλάζουν συνεχώς», διευκρινίζει η κ. Παγώνη.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα