Σκυλακάκης: Δεύτερη παρέμβαση στο φυσικό αέριο για μεσαία τάξη

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση στο ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων.   

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει και δεύτερη παρέμβαση σε ότι αφορά το φυσικό αέριο. Η παρέμβαση θα έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και θα καλύπτει ομάδες που βάλλονται περισσότερο. Η κυβέρνηση επιθυμεί να βοηθήσει περισσότερο τη μεσαία τάξη. Η συζήτηση για το επίδομα θέρμανσης είναι σε εξέλιξη. Αλλά θα είναι για περισσότερους» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός

Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV, αποφεύγοντας να αναλύσει περισσότερο, τα κριτήρια και ποιους θα αφορά..

Επίσης, επανέλαβε αυτό που έχει πει και ο υπουργός Οικονομικών ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση στο ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων.

Εξήγησε ότι σε δεύτερη φάση «θα χρειαστεί μόνιμος μηχανισμός ώστε να υπάρχει αυτόματη παρέμβαση όταν θα υπάρχουν αυξήσεις στην ενέργεια. Θα είναι ήδη ενεργό το σύστημα κι αυτομάτως θα υπάρχει παρέμβαση. Θα ανακοινωθεί σε επόμενη φάση». Προς το παρόν θα ανακοινωθούν τα άμεσα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

«Δεν θα μπει κόφτης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης»
Σχετικά με τον φόρο στα καύσιμα επανέλαβε ότι «δεν θα μπει κόφτης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Δεν υπάρχει περιθώριο για βίαιες μειώσεις του ΦΠΑ στην αγορά» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ερωτώμενος για τον κοινωνικό μέρισμα απάντησε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ποσοστό το οποίο θα κλείσει η ανάπτυξη, χωρίς να δεσμευτεί για οτιδήποτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα