Στ. Κασσελάκης: Οι 11 βασικοί άξονες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ

O πρόερδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άσκησε έντονη κριτική στην πολιτικής της κυβέρνησης και τον Προϋπολογισμό που είναι «μέρος του προβλήματος», που «δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια, δεν προστατεύει τους εργαζόμενους, δεν στηρίζει τη μεσαία τάξη, αλλά αντιθέτως τους επιβαρύνει με περισσότερους φόρους».

«Χρέος μας να είμαστε η φωνή της κοινωνίας», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΣ, ασκώντας έντονη κριτική στην πολιτικής της κυβέρνησης και τον Προϋπολογισμό που είναι «μέρος του προβλήματος», που «δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια, δεν προστατεύει τους εργαζόμενους, δεν στηρίζει τη μεσαία τάξη, αλλά αντιθέτως τους επιβαρύνει με περισσότερους φόρους.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «ο ρόλος της Αριστεράς, της προοδευτικής παράταξης είναι στη θέση του φόβου, να φέρουμε την ελπίδα, στη θέση της ανασφάλειας, την πραγματική ασφάλεια, στη θέση της παραίτησης, το ενδιαφέρον του πολίτη, στη θέση της οργής, να φέρουμε την εμπιστοσύνη σε ένα προοδευτικό πολιτικό σχέδιο που θα αλλάξει τις ζωές μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται δομική ανασυγκρότηση, σημειώνοντας την αναγκαιότητα για ένα «ξεκάθαρο σχέδιο, με προοδευτικό περιεχόμενο». Παρέθεσε 11 βασικές αλλαγές-προτεραιότητες που αποτελούν τμήμα του συνολικότερου σχεδίου που επεξεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ:

1. Οικοδόμηση υγιούς αγοράς εργασίας, με μισθούς και δικαιώματα που θα επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση, που θα επιτρέπουν στους νέους να μη φεύγουν στο εξωτερικό. Με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ. Με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Με μια ισχυρή επιθεώρηση εργασίας.

2. Σαφές, σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Φορολογικός κώδικας που θα διαρκέσει μια δεκαετία τουλάχιστον, με δύο συντελεστές φορολογίας για τις εταιρείες: 17% και 24%. «Έτσι σχεδόν το 97% των επιχειρήσεων θα δουν τον φόρο τους να μειώνεται σημαντικά. Και απειροελάχιστη αύξηση θα έχουν εκείνες οι λίγες που έχουν ετήσιο κέρδος πάνω από 220.00 ευρώ. Πρόκειται για μεταρρύθμιση που θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα. Και θα είναι δίκαια», τόνισε. Για τα φυσικά πρόσωπα: ενιαία φορολόγηση των εισοδημάτων τους από κάθε πηγή με νέα, προοδευτική κλίμακα, με αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για όλους. Με μείωση, επίσης, των άδικων έμμεσων φόρων, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και χωρίς την παράλογη προκαταβολή φόρου.

3. Ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «που η συντριπτική πλειονότητα δεν έχει πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και πολλές από αυτές ασφυκτιούν από τα χρέη».

4. Υλοποίηση δίκαιης και συμπεριληπτικής πράσινης μετάβασης, «που δεν θα αφήσει πίσω της χιλιάδες αβοήθητους άνεργους πολίτες».

5. Αποτελεσματικό πρόγραμμα για το θέμα της στέγασης.

6. Αντιμετώπιση του υπέρογκου ιδιωτικού χρέους, παρέχοντας τη δυνατότητα στην Αναπτυξιακή Τράπεζα να αγοράζει από τα funds και τους servicers τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της αγροτικής γης.

7. Ισχυρό κοινωνικό κράτος, έμπρακτη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των λειτουργών του. Έμφαση στην επαρκή χρηματοδότηση, την ποιότητα και την εξωστρέφεια της εκπαίδευσης, και της έρευνας.

8. Δημιουργία συνθηκών για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, που θα έχουν προστιθέμενη αξία για την εθνική οικονομία και δεν θα περιορίζονται στην εισαγωγή προϊόντων ή το real estate.

9. Αποκατάσταση του κράτος Δικαίου και διασφάλιση της λειτουργίας του κράτους με διαφάνεια, δίνοντας έμφαση στην πραγματική ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του και όχι στη δημιουργία πρόσθετης ψηφιακής γραφειοκρατίας.

10. Βελτίωση του δικαστικού συστήματος. «Δεν μας αξίζει να είμαστε στη θέση 27».

11. «Να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο ως αξιωματική αντιπολίτευση και προσεχώς ως κυβέρνηση την ανάγκη άσκησης μιας ενεργητικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, επιδιώκοντας την εμπέδωση αμφίπλευρα σχέσεων ειρήνης και ανάπτυξης αφενός με τους στρατηγικούς μας εταίρους στην Δύση και, αφετέρου, με τις αναδυόμενες δυνάμεις εξ Ανατολών, στη βάση διμερών και πολυμερών επωφελών συνεργασιών στα Βαλκάνια και τη Νοτιανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «δύναμη πατριωτικής ευθύνης», υπερψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες, «καθώς στηρίζουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας». «Ταυτόχρονα όμως, διατηρούμε το δικαίωμά μας να ελέγχουμε και να κρίνουμε κάθε σχετικό πρόγραμμα ώστε αυτό να υπηρετεί πραγματικά τις επιχειρησιακές ικανότητες χωρίς να υπονομεύει την εθνική οικονομία», είπε.

Τόνισε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ «φιλοδοξούμε να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές». «Αλλά και στις Ευρωεκλογές, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει, ο πήχης μπαίνει ψηλά: Στη νίκη», πρόσθεσε. Σχολίασε ότι «εμάς δεν μας αφορά μια μικροαντιπαράθεση μέσα στον προοδευτικό χώρο για το ποιος θα είναι λιγότερο ή περισσότερο δεύτερος. Αυτό ενδεχομένως να αφορά κάποιους άλλους, που συνεχώς μιλούν στο όνομα της δημοκρατικής παράταξης, αλλά έχουν ξεχάσει ποιος είναι ο ιστορικός ρόλος της δημοκρατικής παράταξης σε αυτή τη χώρα: Να βρίσκεται απέναντι στη Δεξιά και να την κερδίζει».

Σημείωσε ότι «από τη στιγμή που είμαστε καθημερινά δίπλα στους πολίτες, τους ακούμε, τους μιλάμε διεκδικούμε, προτείνουμε, γινόμαστε η φωνή τους, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξανακερδίσουμε: Πρώτα το ενδιαφέρον τους. Μετά την εμπιστοσύνη τους. Και στην κάλπη, την ψήφο τους».

«Το 41% του κ. Μητσοτάκη έχει πήλινα πόδια»

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές που δίνουν τη μάχη για τον προϋπολογισμό με τεκμηρίωση και επιχειρήματα, για το γεγονός ότι «δίνουν αυτή την κρίσιμη πολιτική μάχη από την σωστή πλευρά, της δικαιοσύνης απέναντι στην αδικία, από την πλευρά της ισότητας απέναντι στην ανισότητα, της προόδου απέναντι στο συντηρητισμό, των συμφερόντων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι σε μια πολιτική που ευνοεί λίγους και ισχυρούς. Με ενσυναίσθηση απέναντι στην αλαζονεία του 41%…».

Τόνισε ότι «χωρίς αποτελεσματικό, παρεμβατικό, δίκαιο κράτος δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία στην κοινωνία μας, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των ανθρώπων της χώρας που είναι τεράστιες. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά μας με τη ΝΔ». Είπε ότι παρακολουθώντας τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό «είναι φανερό ότι συγκρούονται δύο κόσμοι». «Όσα λένε αυτές τις ημέρες οι υπουργοί και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι βγαλμένα από τις πιο σκληρές παραδόσεις των trickle down economics», σχολίασε. Πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης σήμερα θα επαναλάβει τις «θριαμβολογίες για ‘αναπτυξιακό και επενδυτικό θαύμα'», όμως «εμείς την ‘απουσία του θαύματος' τη βλέπουμε εκεί έξω, κάθε μέρα, στην κοινωνία».

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκη δεν έλαβε λευκή επιταγή με το 41% και υποστήριξε πως «το ποσοστό αυτό έχει πήλινα πόδια». Σχολίασε ότι «δεν τα έχει μόνο στην κοινωνία που αισθάνεται προδομένη, αλλά και εντός ΝΔ: «όπου οι υποκλινόμενοι στον Ερντογάν βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με όσους λένε ‘κακώς ήρθε στην Αθήνα ο Ερντογάν', με προεξάρχοντα τον κ. Σαμαρά. Όπου οι οπαδοί του απάνθρωπου όρου ‘λαθρομετανάστες' βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με εκείνους που ξαφνικά θυμήθηκαν ότι μας λείπουν εργατικά χέρια και χρειαζόμαστε τους μετανάστες για να μαζέψουν τις ελιές. Όλοι εναντίον όλων μέσα στη ΝΔ, εκτός από τον κ. 'Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έχει τη μοναδική ικανότητα του χαμαιλέοντα, να μεταμορφώνεται από Ελλαδέμπορα σε λαδέμπορα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

«Κραυγαλέες αποκλίσεις από τον ευρωπαϊκό μ.ο.»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστήριξε ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι σημαντική εξέλιξη για την οικονομία και πως η ιστορική συμβολή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή δεν αμφισβητείται από κανέναν, όμως «την ίδια ώρα κάνει τις αδυναμίες της χώρας να φαίνονται πιο έντονες» και «οι αποκλίσεις της Ελλάδας με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι κραυγαλέες».

Είπε ειδικότερα ότι η Ελλάδα είναι 25η στους 36 της Ευρώπης στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ μεταξύ 2019 και 2021, ότι είναι στην τελευταία θέση στην αναλογία επενδύσεων προς ΑΕΠ, με απόκλιση σχεδόν 9% του ΑΕΠ από τον μ.ο. της ΕΕ και επενδυτικό κενό περί τα 17 δισ. ευρώ. Επίσης, 6% απόκλιση στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών και «μεγάλο κυβερνητικό φιάσκο όσον αφορά τις επενδύσεις», τις οποίες η κυβέρνηση τις υπολόγιζε στο 15,1% για το 2023 και «της βγαίνουν στο 7,1%». Πρόσθεσε ότι τα 2/3 της αύξησης των επενδύσεων «δεν είναι τίποτε άλλο από εξαγορά κόκκινων δανείων», κάτι που δείχνει «την τεράστια αδυναμία δημιουργίας επενδύσεων που αυξάνουν τον καθαρό σχηματισμό κεφαλαίου και την εγχώρια προστιθέμενη αξία μέσω απασχόλησης και μισθών».

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι αυτά συμβαίνουν σε ένα πολύ συγκεκριμένο διεθνές και ευρωπαϊκό πλαίσιο, όπου η οικονομία της Ευρωζώνης επιβραδύνεται, επανέρχονται οι όροι του Συμφώνου Σταθερότητας. «Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με τις δυνάμεις εκείνες που δεν θέλουν την εμβάθυνση της Ευρώπης, δεν θέλουν την εκλογίκευση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας, καθώς ο ίδιος έχει συμφωνήσει στη 2η μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία», σχολίασε.

«Οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το ‘πολύχρωμο' ρεύμα, αλλά κάποιοι ‘γαλάζιοι' πλουτίζουν»

Ο. κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «η ελληνική κοινωνία υποφέρει από την ακρίβεια, από τους χαμηλούς μισθούς, τη στεγαστική κρίση, το ιδιωτικό χρέος» και πως ενώ οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πληθωρισμό και τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει έναν ακόμη προϋπολογισμό, που όχι μόνο είναι μακριά από τις ανάγκες των πολιτών, αλλά έναν προϋπολογισμό που είναι μέρος του προβλήματος, που δημιουργεί το πρόβλημα».

Σχολίασε ότι ενώ η κυβέρνηση επιμένει ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, η Ελλάδα είναι «πρώτη σε μια σειρά από δείκτες» και πως «σε έναν ακόμη προϋπολογισμό η κυβέρνηση δεν μειώνει τους έμμεσους φόρους, όπως έκαναν 12 χώρες στην ΕΈ». Σχολίασε ότι ούτε οι υπουργοί δε μπορούν να εξηγήσουν πώς θα λειτουργούν τα πολύχρωμα τιμολόγια στην ενέργεια και πως «η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να επαναφέρει έμμεσα τη ρήτρα αναπροσαρμογής και την ίδια ώρα, τα golden boys της ΔΕΗ ετοιμάζονται να απολαύσουν για ακόμη μια χρονιά νέα πλουσιοπάροχα bonus: Μισό εκατομμύριο επιπλέον θα πάρουν επτά εκτελεστικά μέλη και αυξήσεις 66% θα δουν στις αμοιβές τους τρία εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ». Επανέλαβε ότι είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ο κρατικός πυλώνας στην ηλεκτρική ενέργεια. Σχολίασε ότι «οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το ‘πολύχρωμο' ρεύμα, αλλά κάποιοι ‘γαλάζιοι' πλουτίζουν προκλητικά στις πλάτες τους» και πως «αυτό είναι πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση που υποστηρίζει ότι δεν αυξάνει τους φόρους, σημειώνοντας ότι «όταν ο ΦΠΑ μένει σταθερός σε συνθήκες πληθωρισμού, αυξάνεται ο φόρος» και πως «τα έσοδα από τον ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 40% από το 2021, 7 δισ. ευρώ». «Οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο άδικοι και είναι πλέον στο 63% του μείγματος με τους άμεσους», τόνισε. Είπε επίσης ότι τα στοιχεία «καταρρίπτουν τα κυβερνητικά ψέματα» ότι η αύξηση των εσόδων είναι από την ανάπτυξη, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα το 2022 έκανε ρεκόρ 27 ετών στην είσπραξη φόρων ως προς το ΑΕΠ, με τους εισπραχθέντες φόρους να είναι στο 29% του ΑΕΠ».

«Πληθωρισμός απληστίας»

Ο κ. Κασσελάκης άσκησε έντονη κριτική και για το «άδικο φορολογικό νομοσχέδιο, με την οριζόντια τεκμαρτή φορολογία για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους». Μίλησε για «άδικη πολιτική που έχει το θράσος μάλιστα να βαφτίζει και ‘πάταξη της φοροδιαφυγής'». Σχολίασε ότι η κυβέρνηση «αφού εξαπάτησε τη μεσαία τάξη, σήμερα στοχοποιεί ως ‘φοροφυγάδες' το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών. Και την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι - λίγοι και ισχυροί - σωρεύουν υπερκέρδη. Και απολαμβάνουν από την κυβέρνηση μια προκλητική φοροασυλία».

Είπε ότι «οι εισηγμένες πνίγονται στα υπερκέρδη, 10,4 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2022» και ότι σύμφωνα με τον Τύπο, 70 εισηγμένες ετοιμάζονται να μοιράσουν 3 δισ. ευρώ σε μερίσματα. Ανέφερε ότι στην κορυφή αυτών των μερισμάτων είναι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, διυλιστήρια, τράπεζες. Για τις τράπεζες είπε ότι τα κέρδη τους για το 2022 και 2023 είναι 7,5 δισ. ευρώ, επειδή «τα επιτόκια χορηγήσεων είναι στα ουράνια και τα επιτόκια καταθέσεων σχεδόν στο μηδέν, και οι προμήθειες είναι πολύ ψηλά». Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφάσισε την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών, που «οδηγεί σε απώλεια άνω των 40 δισ. ευρώ για το Δημόσιο», ενώ την κατηγόρησε και για τα ΕΛΠΕ, για την πώληση μετοχών του Δημοσίου, «χάνοντας τον έλεγχο της πιο σημαντικής σήμερα - από εθνική και στρατηγική σημασία - επιχειρήσεως».

Τόνισε ότι «την ώρα που έφερναν το χαράτσι για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στο ίδιο νομοσχέδιο έφερναν μείωση στο φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου και στη φορολόγηση επί της πώλησης εισηγμένων μετοχών». Επιπλέον είπε ότι η κυβέρνηση έκανε αλχημείες ώστε από 2,2 δισ. υπερκέρδη στην ηλεκτρική ενέργεια και στα διυλιστήρια, «μόνο 350 εκατ. ευρώ να έχουν επιστραφεί στους καταναλωτές».

«Αυτά τα υπερκέρδη είναι που ροκανίζουν το εισόδημα των πολιτών. Πληθωρισμός απληστίας λέγεται», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν στη φθινοπωρινή Έκθεση της κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες με την υψηλότερη συνεισφορά των εταιρικών υπερκερδών στον πληθωρισμό, πάνω από 50%. «Η κυβέρνηση μιλάει για εισαγόμενο πληθωρισμό, πολύ απλά γιατί δεν θέλει να πει μία λέξη. Τη λέξη ‘αισχροκέρδεια'».

«Αναδιανομή εισοδήματος και περιουσίας με επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Κατόπιν αυτών υποστήριξε ότι «με επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», εξελίσσεται ένας μηχανισμός αναδιανομής του εισοδήματος, από τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη προς τους λίγους μεγάλους.

Ανέφερε ειδικότερα ότι «οι εργαζόμενοι πιέζονται αφόρητα και οι όποιες αυξήσεις στους μισθούς δεν καλύπτουν καν τις απώλειες από τον πληθωρισμό. Το ίδιο γίνεται και με τις αυξήσεις στις συντάξεις». «Από το πρώτο τρίμηνο του 2021 μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2023, το γενικό επίπεδο τιμών έχει αυξηθεί 16,1%. Στα είδη διατροφής 25,5%. Οι μισθοί έχουν αυξηθεί μόνο 6,9%. Αυτό οδηγεί σε μείωση του πραγματικού μισθού κατά 8% σε γενικούς όρους και κατά 15% σε όρους ειδών διατροφής», είπε, σημειώνοντας ότι «η χώρα έχει τον χαμηλότερο μέσο μισθό στην Ευρωζώνη». Τόνισε ότι με το νέο φορολογικό η κυβέρνηση «δημιούργησε έναν ακόμη μηχανισμό συμπίεσης των μισθών, καθώς οι ρυθμίσεις συνδέουν τους μισθούς των εργαζομένων με το τεκμαρτό εισόδημα του ελεύθερου επαγγελματία που τους απασχολεί» και «ωθούν τους ελεύθερους επαγγελματίες να μειώσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους για να μην πληρώσουν περισσότερο φόρο οι ίδιοι ή να τους πληρώνουν ένα τμήμα του μισθού τους ‘μαύρα΄». Πρόσθεσε ότι παραμένουν αποκλεισμένες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ και ότι η πλειονότητα τους δεν μπορεί να πάρει ούτε δάνειο.

Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι ο Προϋπολογισμός δεν κάνει κάτι ουσιαστικό ούτε για τη στέγη, ούτε για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια. «Από τη μία με τον πτωχευτικό κώδικα του 2020 και από την άλλη με τον ‘Ηρακλή' έχει ανοίξει ο δρόμος για χιλιάδες πλειστηριασμούς. Χωρίς κανένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Έδωσε, όμως, επιπλέον προνόμια και ασυλίες στους servicers». Σχολίασε ότι «αν η ακρίβεια, η οριζόντια φορολογία και οι υψηλοί έμμεσοι φόροι είναι η μία πλευρά της αναδιανομής εισοδήματος από κάτω προς τα πάνω, η πολιτική της κυβέρνησης στο ιδιωτικό χρέος είναι η άλλη πλευρά της αναδιανομής, της περιουσίας».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τον Προϋπολογισμό της αγνοεί εντελώς την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Επιπλέον, για τη Δημόσια Υγεία είπε ότι απαιτούνται επιπλέον 3 δισ. ευρώ στις δαπάνες Υγείας για τη σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μ.ο., καθώς επίσης και ότι για τη δημόσια Παιδεία ο προϋπολογισμός είναι κάτω από το 3%, ενώ ο ευρωπαϊκός μ.ο. είναι περίπου 5%.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες της χώρας και όχι η εικονική πραγματικότητα, που προσπαθεί να μας πλασάρει η ΝΔ με τη βοήθεια του πανίσχυρου επικοινωνιακού της μηχανισμού», σχολίασε ο κ. Κασσελάκης. «Χαμηλή παραγωγικότητα της οικονομίας. Χαμηλοί μισθοί. Χαμηλό βιωτικό επίπεδο. Εν τέλει, χαμηλές προσδοκίες. Εμείς δεν θα αφήσουμε να γίνουμε κοινωνία χαμηλών προσδοκιών», τόνισε.

Keywords
συριζα, αξονες, νεα δημοκρατια, χρεος, νέα, τραπεζες, funds, real, εκλογες, πήχης, υπουργοι, αθηνα, σαμαρας, ελλαδα, αεπ, συγκεκριμένο, golden, δεη, bonus, ΦΠΑ, φοροι, διυλιστήρια, ελπε, προυπολογισμος, εθνικη τραπεζα, δημοκρατικη συμμαχια, σταση εργασιας, αυξηση φπα, ηρακλης, αξια, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, χαρατσι δεη, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, αφορολογητο 2020, εσπα 2021, κοινωνια, βουλευτες, βγαινουν, αμοιβες, χωρες της ευρωπης, χαρατσι, χωρες, το θεμα, αεπ, αφορολογητο, δανεια, δημοκρατια, εθνικη, επιθεωρηση εργασιας, θεμα, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, υγεια, ωρα, real, αδικια, αδυναμια, αυξηση, αξιζει, αλχημειες, απλα, απωλεια, βαλκανια, βοηθεια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, δανειο, δευτερο, δυνατοτητα, διυλιστήρια, δειχνει, δομικη, δρομος, ευρω, ειπε, εκθεση, ελπε, ελπιδα, εμμεσα, ενεργεια, εξελιξη, εξωστρεφεια, επτα, ερντογαν, ετων, ευημερια, ιδια, ιδιο, η φωνη, θρασος, ομιλια, κεφαλαιο, κυβερνηση, κλιμακα, λευκη, μακρια, μητσοτακης, μηδεν, μειωση, ονομα, ουσιαστικο, πηγη, πήχης, ποιοτητα, πληθωρισμος, ρεκορ, ρευμα, ρυθμισεις, ρητρα, συγκεκριμένο, συζητηση, σειρα, σχεδιο, τμημα, τρια, υλοποιηση, φαινονται, φυσικα, φιασκο, φορολογια, φωνη, ασφαλεια, bonus, δικαιωμα, δικαιωματα, ευθεια, ειδη, εξαγωγες, εμφαση, golden, χωρα, μοιαζει, ουρανια, πωληση, funds, τραπεζα, υγειας, χερια
Αναζητήσεις
st-kasselakis-oi-11-vasikoi-axones-tou-schediou-tou-syriza.htm
Τυχαία Θέματα