ΤΑΙΠΕΔ: Ανοίγουν οι προσφορές για Γούρνες Ηρακλείου

Ανδριόπουλος (Dimand), Σάλλας (Lyktos-Cazino Loutraki), Reds και Vision οι τέσσερις υποψήφιοι. 

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να ανοίξουν από το ΤΑΙΠΕΔ οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για το υπό παραχώρηση ακίνητο στην περιοχή Γούρνες Ηρακλείου. Πρόκειται για μέρος της έκτασης όπου βρισκόταν η αμερικανική βάση στο δήμο χερσονήσου στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Το ακίνητο είναι έκτασης 345.567 τ.μ. με δομημένη επιφάνεια 13.356 τ.μ. Είναι παραθαλάσσιο στον οικισμό Γούρνες με εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτει απεριόριστη θέα στο Κρητικό Πέλαγος. Είναι εκτός σχεδίου πόλεως. Σε όμορες εκτάσεις του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, του Ενυδρείου "Θαλασσόκοσμος" (Cretaquarium Thalassocosmos) και του Διεθνούς Εκεθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Κρήτης, το Δημαρχείο Χερσονήσου και σχολεία.

Το ακίνητο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τις παραλίες της Χερσονήσου και με την πόλη του Ηρακλείου και ως εκ τούτου στην ευρύτερη περιοχή του υφίστανται ανεπτυγμένες δραστηριότητες (εμπορικές, τουρισμού, αναψυχής και παραθεριστικής κατοικίας).

Τα σχήματα που έχουν υποβάλει δεσμευτικές προσφορές από τις 15 Οκτωβρίου είναι η Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου, η REDS του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η κοινοπραξία Lyktos Holdings συμφερόντων Μιχάλη Σάλα με το Club Hotel Casino Loutraki, καθώς και το επενδυτικό κεφάλαιο Vivion Investments, με έδρα στο Λουξεμβούργο.

Όπως στους περισσότερους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ εάν μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων προσφορών προκύψει διαφορά μεγαλύτερη του 20% τότε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει βελτιωμένη προσφορά από τον πλειοδότη. Εάν η διαφορά είναι μικρότερη του 20% τότε τα σχήματα που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ηλεκτρονική δημοπρασία (e-auction), με τιμή εκκίνησης τη μεγαλύτερη προσφορά.

Το ακίνητο προβλέπεται να αξιοποιηθεί με την έγκριση ΕΣΧΑΔΑ με βάση τις διατάξεις του Ν. 3986/2011 που περιλαμβάνει τις παρακάτω δύο επιμέρους γενικές κατηγορίες χρήσεων:

A) Ζώνη Ι έκτασης 29.113 τ.μ χωροθετείται στο νότιο τμήμα του ακινήτου με «πρόσωπο» στην παλαιά Εθνική οδό με τις χρήσεις «Θεματικά Πάρκα – Εμπορικά Κέντρα – Αναψυχή» με συντελεστή δόμησης 0.4.

B) Ζώνη ΙΙ έκτασης 316.454 τ.μ. «Τουρισμός - Αναψυχή» χωροθετείται προς βορρά με «πρόσωπο» στη θάλασσα με συντελεστή δόμησης 0.15.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης είναι οι εξής:

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος: ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ και CERVED ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Τεχνικός σύμβουλος: ΔΕΚΑΘΛΟΝ ΑΕ και CERVED ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ
Νομικός σύμβουλος: ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΒΕΚΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα