Τσίπρας σε ΣΥΡΙΖΑ: Δουλέψτε όλοι για τη διεύρυνση χωρίς παραφωνίες

Να εργαστούν σύσσωμες οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την διεύρυνση, βάσει των επίσημων θέσεων και χωρίς... παραφωνίες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί και θα αποπερατώσει τις εργασίες της την επόμενη εβδομάδα σε νέα συνεδρίαση.

Σύμφωνα με κομματικές

πηγές, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ειναι προτεραιότητα η διεύρυνση και η "συμπόρευση με προοδευτικές δυνάμεις" σε όλα τα επίπεδα , με "άνοιγμα" σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα ( συνδικαλιστικούς φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστήμια , κλπ.

Επ αυτού ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Η προοδευτική συμμαχία δεν είναι μια ευκαιριακή αλλά μια στρατηγική επιλογή για τη δημιουργία μιας νέας Προοδευτικής κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με στόχο την εκλογική νίκη και τη προοδευτική διακυβέρνηση. Δεν αποτέλεσε απλά ένα άνοιγα σε στελέχη του Προοδευτικού χώρου αλλά την αναγκαία διαδικασία συμπόρευσής μας με προοδευτικούς πολίτες, ρεύματα και συλλογικότητες προκειμένου να προχωρήσει μπροστά η χώρα.
Οφείλουμε λοιπόν το επόμενο διάστημα παράλληλα με την οργανωτική ανασυγκρότηση και διεύρυνση του κόμματος να υλοποιήσουμε αυτήν τη στρατηγική επιλογή σε όλους τους κρίσιμους κοινωνικούς χώρους.
Στο συνδικαλιστικό χώρο, στους χώρους δουλειάς, στη νεολαία και ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια, στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο χώρο του πολιτισμού και της διανόησης. Παντού οφείλουμε να δουλέψουμε για να στήσουμε τη Προοδευτική Συμμαχία. Να οργανώσουμε τη συμπόρευση προοδευτικών πολιτών και ρευμάτων ιδεών με στόχο μια συγκροτημένη απάντηση στο πισωγύρισμα μιας αυταρχικής δεξιάς διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς.".

Παρουσίαση του προγράμματος

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Capital.gr, στο ίδιο πλαίσιο, εισηγήθηκε στο πολιτικό συμβούλιο, το χρονοδιάγραμμα "για μια συντεταγμένη πορεία διαλόγου των Θέσεων τόσο στις οργανώσεις μελών του Κόμματος όσο και ευρύτερα στη κοινωνία.
Πρότεινε μεταξύ άλλων ο Προσυνεδριακός διάλογος να γίνει μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του isyriza. Και να γίνει συντεταγμένα σε όλες τις οργανώσεις μελών".

*Πρότεινε να γίνουν ξεχωριστές θεματικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να συμβάλουν στον εμπλουτισμό των Θέσεων στις επιμέρους αυτές θεματικές.

*Πρότεινε ξεχωριστή εκδήλωση για τη παρουσία της πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, για το Σχέδιο Ανάκαμψης της οικονομίας και αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την εργασία με έμφαση στη προστασία των θέσεων και των σχέσεων εργασίας μέσα στη κρίση, για τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ένα κοινωνικά αποτελεσματικό και ανθρώπινο κράτος με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και στο πεδίο της αλληλεγγύης, για τη πρόταση του Κόμματος για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για τη προάσπιση της Δημοκρατίας και τον ρόλο των ΜΜΕ και τέλος για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με έμφαση στην αξιοκρατία, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις και την αποκέντρωση του κράτους.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα