Μακεδονικό-Ντρίπλα Μαξίμου: Ίσως & με 180 η συμφωνία -Αλλά & αναζήτηση νέας πλειοψηφίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η κύρωση της συμφωνία με την πΓΔΜ να κυρωθεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, όπως ζητά ο Πάνος Καμμένος, αφήνει σε σημερινή του ανακοίνωση του Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την προαναγγελία του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι θα ρίξει την κυβέρνηση για το Μακεδονικό.

«Επιθυμία της κυβέρνησης

είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Παράλληλα, τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν από το τέλος του έτους, καθώς οι σχετικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη αποκλείουν το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ενώ τονίζουν ότι υπάρχουν και άλλες πλειοψηφίες που μπορεί να προκύψουν από την παρούσα Βουλή σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ άρουν την στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο ρεπορτάζ η aftodioikisi.gr είχε καταγράψει τα ονόματα που ακούγονται.

Πάντως, η αντιπολίτευση δεν έχει την ίδια άποψη και τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Φώφη Γεννηματά ζητούν εκλογές.

Η κυβερνητική ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.

Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.

Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.

Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.

Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…

The post Μακεδονικό-Ντρίπλα Μαξίμου: Ίσως & με 180 η συμφωνία -Αλλά & αναζήτηση νέας πλειοψηφίας appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα