Νίκος Βούτσης για προσλήψεις στη Βουλή: Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης

«Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης, είτε προσωπικά είτε με τη θεσμική μου ευθύνη είτε ως πλειοψηφία, ότι πρέπει να είμαστε απολογούμενοι για τον ισχυρισμό ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς το οποίο υπήρχε στη Βουλή, ως προς το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία για το ζήτημα των προσλήψεων και της κινητικότητας στη Βουλή.

Ο

κ. Βούτσης αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα βήματα που έγιναν στη Βουλή, επί θητείας του, για να φύγει η Βουλή από το πελατειακό καθεστώς του παρελθόντος, για το μόνιμο προσωπικό που προσλαμβάνεται μέσω ΑΣΕΠ, την αξιολόγηση και τις κρίσεις του προσωπικού, την εφαρμογή της κινητικότητας για τους αποσπασμένους από υπουργεία και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, για τις οριζόντιες ανανεώσεις των συμβάσεων ΙΔΟΧ, χωρίς κομματικά κριτήρια και πολιτική σκοπιμότητα, για τη μη εξάντληση των οργανογραμμάτων, όπως είπε.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως όσο και αν συνεχιστεί «η ανθρωποφαγική τακτική», ο ίδιος δεν πρόκειται να απαντήσει διαρρέοντας λίστες ονομάτων εργαζομένων στη Βουλή, καθώς η απάντηση είναι «το αποτύπωμα που αφήνουν οι θεσμικές ρυθμίσεις που πέρασαν στο Κανονισμό και εφαρμόζονται». Είναι χαρακτηριστική η φράση του, μάλιστα, ότι αυτές οι θεσμικές τομές και οι μεταρρυθμίσεις ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Βουλή, θα πρέπει να θωρακιστούν έτι περαιτέρω στο μέλλον αντί να υπονομευτούν.

«Έγινε μια εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια επί 4 χρόνια να αλλάξει ουσιαστικά, με τομές μεταρρυθμιστικές διοικητικού χαρακτήρα, ένα καθεστώς στη Βουλή που, εκ των πραγμάτων, είχε ένα χαρακτήρα απολύτως αμφιλεγόμενο, μεταβατικό, αυθαίρετο. Δεν υπεισέρχομαι σε πολιτική αντιπαράθεση. Δεν υπάρχει συμψηφισμός. Το ζήτημα είναι ότι μπορέσαμε εμείς, αυτά τα χρόνια, με συναίνεση, να κάνουμε τις τομές, ώστε να μην είναι κατανοητό σε οποιοδήποτε προεδρείο να πάει τα πράγματα προς τα πίσω», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε: «Ό,τι και αν γίνει, δεν πρόκειται να δώσουμε λίστες. Για να καταλάβει ο καθένας ποιοι αποσπασμένοι, από που και από πότε, είναι στη διαδικασία της κινητικότητας. Εγώ σέβομαι τον εαυτό μου, τη δημοκρατία, και κυρίως τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους. Αντίθετα, από μια γνωστή πολιτική και επικοινωνιακή αντίληψη, υπήρξε προσπάθεια να χαρτογραφηθούν δύο, τρεις, πέντε, εφτά, περιπτώσεις, οι οποίες προφανώς και δεν είναι δυνατό να έχουν απαγορευτικό στο να αξιοποιήσουν τη διαδικασία της κινητικότητας, επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι μάλιστα, μερικοί εξ αυτών, είναι αποσπασμένοι από το 2007 και αρκετοί μετά το 2015. Και έγινε όλος αυτός ο θόρυβος».

«Δεν με ενδιαφέρει ποσώς να γίνει συμψηφισμός. Ο λαός δεν ζήτησε αυτό από εμάς. Ο λαός ζήτησε από όλους μας να γίνει τομή σε όλα αυτά τα ζητήματα, και έγινε», επέμεινε ο πρόεδρος της Βουλής και σημείωσε ότι όλες παρεμβάσεις που έγιναν στη Βουλή, ήταν πολύ περιορισμένες και μάλιστα δεν εξάντλησαν τις προβλεπόμενες θέσεις στα οργανογράμματα των υπηρεσιών της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκαν δύο συγγενείς εργαζομένων στη Βουλή για λόγους ευθιξίας

Φιάσκο με τις μετατάξεις στην Βουλή: Παγώνουν με εντολή Τσίπρα – Έκθετος ο Βούτσης

Νίκος Βούτσης για προσλήψεις στη Βουλή: Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα