Ανοιγμα Βαρθολομαίου: Υπολογίζουμε στη στήριξη του ελληνικού λαού

Ανοιγμα Βαρθολομαίου: Υπολογίζουμε στη στήριξη του ελληνικού λαού05.06.2018Πρόσωπα

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε χθες ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα για το περιβαλλοντικό συνέδριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας εξέφρασε τη συμπαράσταση

της ελληνικής Πολιτείας στο έργο του Πατριαρχείου για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών της Ορθοδοξίας, αλλά και των πρωτοβουλιών του κ. Βαρθολομαίου για την προστασία του περιβάλλοντος, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι αυτές οι αρχές και οι αξίες έχουν τεράστια αξία στους ταραγμένους καιρούς μας.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και τόνισε ότι το Πατριαρχείο υπολογίζει στη στήριξη του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προστασία του περιβάλλοντος. Οπως επισήμανε, από την πλευρά του Πατριαρχείου δίνεται έμφαση στον πολιτισμό της αλληλεγγύης, αλλά και στις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
Μετά το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Βαρθολομαίος κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Για την επαναφορά

Ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε το αίτημα της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων να ζητήσει την επαναφορά στην κοινωνία με τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας, λέγοντας ότι «Η δυνατότητα επίλυσης θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον σταθερότητας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια, αλλά και συνεργασίας ανάμεσα σε δύο λαούς που ασπάζονται την ορθόδοξη πίστη».

Απαντώντας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπογράμμισε ότι «είναι μέσα στα πλαίσια των κανονικών υποχρεώσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου να αίρει τα σχίσματα, όπου υπάρχουν, και να εργάζεται για την πανορθόδοξη ενότητα και συνεργασία», υπενθυμίζοντας όλες τις δράσεις και ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς αυτή την κατεύθυνση, με αποκορύφωμα την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα