Στη Βουλή η αδράνεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη Folli Follie

Στη Βουλή η αδράνεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη Folli Follie05.06.2018Παρασκήνιο

Τη σκανδαλώδη αδράνεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της Folli Follie, αδράνεια την οποία κατήγγειλε και η «δημοκρατία» στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο, φέρνει στη Βουλή η Δημοκρατική Συμπαράταξη...

...που

ζητά την απόδοση ευθυνών για την καθυστερημένη αντίδραση της επιτροπής για τη χρηματιστηριακή κατάρρευση της μετοχής της εταιρίας.

Οι Γιάννης Κουτσούκος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Βασίλης Κεγκέρογλου τονίζουν, με σχετική ερώτησή τους προς τους κ. Τσακαλώτο, Δραγασάκη και Κοντονή, ότι «η καθυστερημένη αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχε ως αποτέλεσμα να απολεσθούν περίπου 705.000.000 ευρώ από την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας και να υποστούν ζημιές οι μικρομέτοχοι επενδυτές».

Οι τρεις βουλευτές καταλογίζουν ευθύνες και στην κυβέρνηση, που δεν έκανε απολύτως τίποτα, όπως σημειώνουν, παρά τα δημοσιεύματα και τις επίσημες ανταλλαγές καταγγελιών μεταξύ επενδυτικού οίκου και της εταιρίας. Σε αυτό το κλίμα, μιλώντας για «πλήγμα» που δέχτηκε η Ελληνική Κεφαλαιαγορά σε μια «τόσο κρίσιμη φάση για την ελληνική οικονομία και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων», οι βουλευτές ζητούν να αποδοθούν ευθύνες όχι μόνο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά και στις συστημικές τράπεζες, τις ελεγκτικές εταιρίες και στο υπουργείο Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι η «δημοκρατία» στο χθεσινό αναλυτικό ρεπορτάζ της ανέφερε ότι στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς τονίζουν ότι η απραξία του Χαράλαμπου Γκότση, προέδρου της επιτροπής, από κοινού με την απουσία ενημέρωσης οδηγούν τη χώρα σε διεθνή διασυρμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα