Απίστευτο μπάχαλο μεταξύ λοιμωξιολόγων – κυβέρνησης!

Μέλη της επιτροπής εισηγήθηκαν ακόμα πιο σκληρά μέτρα προκαλώντας «εγκεφαλικό» στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών

Σε δεινή θέση βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο λόγω της κακοδιαχείρισης της πανδημίας, μια και όλα δείχνουν ότι έχει χαθεί τελείως ο έλεγχος, τη στιγμή που οι πολίτες έχουν περιέλθει σε απόγνωση και αγανακτούν με τα συνεχόμενα σκληρά -αλλά μη αποτελεσματικά- μέτρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», χθες, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, κάποια μέλη της εισηγήθηκαν να ληφθούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα και να παραταθεί κι άλλο το lockdown,

καθώς τα κρούσματα δεν πέφτουν και οι ΜΕΘ των νοσοκομείων βρίσκονται στο «κόκκινο». Ωστόσο, η εισήγησή τους προκάλεσε «εγκεφαλικό» στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο, όπως μας ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες, δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για περαιτέρω μέτρα και παράταση του lockdown, καθώς δεν υπάρχουν πλέον χρήματα για να σηκώσουν το βάρος.

Έτσι τον λόγο έχουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πρέπει να αποφασίσει άμεσα, έχοντας το δίλημμα «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» ! Ένα δίλημμα που δείχνει περίτρανα την παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας και το απίστευτο μπάχαλο που έχει προκληθεί από την ανικανότητα των αρμόδιων υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, ευθεία επίθεση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τον τρόπο λειτουργίας της εξαπέλυσε η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός Αναστασία Κοτανίδου, κατηγορώντας την ότι έχασε τον δρόμο και λαμβάνει λανθασμένες αποφάσεις.

Παράλληλα, άσκησε κριτική και στον τρόπο με τον οποίο ακόμα και σήμερα απορρίπτουν τον εμβολιασμό οι υγειονομικοί, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Η κυρία Κοτανίδου έκανε παρέμβαση στη διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή», που διοργάνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς. Σε αυτήν παρουσιάστηκε και πανελλαδική έρευνα που έγινε στις 27 και 28 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.200 ατόμων. «Είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό να βγαίνει ένα δελτίο Τύπου μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, το οποίο να έχει bullets που να εξηγούν για ποιον λόγο λαμβάνονται τα μέτρα» είπε στην παρέμβασή της και τόνισε ότι γενικά ο κόσμος συμμορφώνεται με αυτά τα οποία συστήνουν οι ειδικοί.

«Θα έχετε διαπιστώσει ότι ο κόσμος περιμένει υπομονετικά στη ουρά και κρατάει αποστάσεις. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας. Αν μας έλεγαν πέρυσι τον Μάρτιο ότι θα το έκανε ο Ελληνας αυτό, δεν θα το πιστεύαμε» είπε η κυρία Κοτανίδου και συνέχισε: «Το πολύ δυσάρεστο είναι ότι μεγάλο ποσοστό από το νοσηλευτικό προσωπικό αρνείται να κάνει τον εμβολιασμό, ακόμα και τώρα. Ευτυχώς, στους γιατρούς αυτά τα ποσοστά είναι μικρά, με διάφορες δικαιολογίες.

Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι συνήθως άνθρωποι κάτω των 44 ετών. Θεωρούν ότι είναι άτρωτοι. Το ονομάζουν “απλή ίωση”, όπως οι περισσότεροι αρνητές».

Η Αναστασία Κοτανίδου ήταν καταπέλτης, όταν αναφέρθηκε στην επιτροπή και τον τρόπο λειτουργίας της: «Η επιτροπή, ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο, κάπου στη μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι.

Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα, και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων» εξήγησε.

Οι αποκαλύψεις της κυρίας Κοτανίδου για τη δυσλειτουργία της επιτροπής αυξάνουν τον προβληματισμό και εγείρουν ερωτήματα για τους επιστήμονες που από τις αποφάσεις τους εξαρτάται η καθημερινότητα του συνόλου των πολιτών της χώρας.

Αν οι λοιμωξιολόγοι έχουν χάσει τον δρόμο και έχουν κουραστεί, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την πληρώσουν οι πολίτες. Γιατί αυτοί είναι που επηρεάζονται άμεσα από τα μέτρα που αποφασίζει η επιτροπή, με τις επιπτώσεις σε ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο να είναι αρκετά δυσάρεστες, όπως φαίνεται το τελευταίο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα