Αποδοκίμασαν ΗΠΑ - Βρετανία, χειροκρότησαν οι Αλληλέγγυοι

Αποδοκίμασαν ΗΠΑ - Βρετανία, χειροκρότησαν οι Αλληλέγγυοι10.02.2018Πρόσωπα

Βγήκε από τον Κορυδαλλό ο Κουφοντίνας που, σύμφωνα με τη δικηγόρο του, σκοπεύει να ζητήσει πολυήμερη άδεια

Εν μέσω... χειροκροτημάτων εξήλθε χθες, νωρίς το πρωί, από τις Φυλακές Κορυδαλλού ο πολυϊσοβίτης αρχιτρομοκράτης της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς έλαβε δεύτερη 48ωρη άδεια εξόδου, με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών. Μία ακόμη φορά δεν ήταν λίγοι οι Αλληλέγγυοι που βρέθηκαν έξω από τις φυλακές, προκειμένου να τον υποδεχτούν.

Ο ίδιος, φυσικά

χαμογελαστός και σε καλή διάθεση, είχε στο πλευρό του τον γιο του Εκτορα και τη σύντροφό του Αγγελική Σωτηροπούλου.

Η διήμερη άδεια του αρχιτρομοκράτη λήγει την Κυριακή το πρωί, ενώ θα διαμένει στο σπίτι του στον Βαρνάβα. Είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου, να εμφανίζεται δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Προκλητική εμφανίστηκε στις δηλώσεις της η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία, αναφερόμενη στις οικογένειες των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε: «Ο νόμος δεν προβλέπει ότι οι οικογένειες των θυμάτων μιας ενέργειας, μιας πράξης, έχουν λόγο για τη συνέχεια της κράτησης ενός κρατουμένου. Αυτό το αποφασίζουν άλλοι θεσμοί, άλλοι φορείς. Είναι και αυτό σεβαστό, το λέει ο νόμος, είναι και αυτό κανονικότητα, να τη σεβαστούμε».

«Στο πλαίσιο κανονικότητας»

Η συνήγορος του πολυϊσοβίτη ανέφερε ότι η έξοδός του από τις φυλακές «είναι στα πλαίσια μιας κανονικότητας. Τον κανόνα τον ορίζει ο νόμος. Εύχομαι, ελπίζω ότι και στο μέλλον θα το αντιληφθείτε και εσείς ως μια κανονικότητα και δεν θα χρειάζεται να είστε εδώ, και νομίζω ότι κι εσείς θα είστε καλύτερα».

Μάλιστα, η κυρία Κούρτοβικ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο η άδεια του αρχιτρομοκράτη να είναι μεγαλύτερη στο μέλλον, τονίζοντας πως είναι κάτι που θα το αποφασίσει το συμβούλιο των φυλακών και ο νόμος το προβλέπει.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο σπίτι του στον Βαρνάβα, αφού πρώτα πέρασε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης για να δηλώσει την παρουσία του.

Ο πολυϊσοβίτης, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του και τον γιο του, χαιρέτησε μέσα από το αυτοκίνητο τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο και στη συνέχεια μπήκε στο σπίτι του.

Στ. Ντιπάρτμεντ: Οι τρομοκράτες δεν δικαιούνται έξοδο

Μαίνονται οι αντιδράσεις για τη δεύτερη άδεια εξόδου στον αρχιεκτελεστή της 17Ν. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερ καταδίκασε την απόφαση και χαρακτήρισε τον Δημήτρη Κουφοντίνα «έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, που ευθύνεται για τη δολοφονία 11 πολιτών».

«Επί της αρχής, πιστεύουμε ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν δικαιούνται άδεια από τις φυλακές» είπε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Από την πλευρά της, η Βρετανίδα πρέσβης στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ, τη στιγμή που ο Δημήτρης Κουφοντίνας έβγαινε από τις Φυλακές Κορυδαλλού, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο κατάδικο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή. Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, όμως μία ακόμη φορά η μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας και τα συναισθήματα των οικογενειών τους προσβάλλονται βάναυσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα