Απότομη φθινοπωρινή εισβολή με βροχές και μποφόρ

Απότομη φθινοπωρινή εισβολή με βροχές και μποφόρ24.09.2018Ρεπορτάζ

Μπορεί το περασμένο Σαββατοκύριακο ο καιρός να ήταν καλοκαιρινός με θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, ωστόσο από αύριο έως την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει, καθώς εισβάλλει απότομα το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού

θα είναι οι βροχές που θα πέσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι θυελλώδεις άνεμοι, που θα αγγίξουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τα 9 μποφόρ, και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αύριο βροχές θα πέσουν στις βόρειες περιοχές της χώρας, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ από το βράδυ θα επηρεαστεί και η δυτική Πελοπόννησος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και στο Αιγαίο θα φτάσουν έως τα 8 μποφόρ.

Στον χορό της κακοκαιρίας μπαίνουν την Τετάρτη η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η ανατολική Θεσσαλία και η Εύβοια, ενώ θα συνεχιστούν οι βροχές στην Κρήτη. Η ένταση των ανέμων θα είναι ισχυρή, φθάνοντας στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη μπορεί οι βροχές να περιορίζονται στα κεντρικά και τα νότια της χώρας, όχι όμως και οι άνεμοι, που θα συνεχίσουν να «μαστιγώνουν» το Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των βροχών και των ανέμων ο υδράργυρος θα κάνει «βουτιά», πέφτοντας σε ολόκληρη τη χώρα σταδιακά έως 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις τιμές των προηγούμενων ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απότομη,apotomi