Άρπαξαν κοσμήματα 1.000.000 € από χρυσοχόο!

Άρπαξαν κοσμήματα 1.000.000 € από χρυσοχόο!16.01.2020Ρεπορτάζ

Συνελήφθησαν δύο δράστες που είχαν πουλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, από τη λεία τους

Στα ίχνη των δραστών της ληστείας κοσμημάτων αξίας 1.000.000 ευρώ σε βάρος πλανόδιου χρυσοχόου πριν από περίπου έναν χρόνο σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας έφτασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιδας. Για την εν λόγω

υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της κλοπής, του εμπρησμού, της παράβασης του νόμου για τα όπλα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος σε βάρος μίας 42χρονης και ενός 43χρονου αλλοδαπού.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου 2018, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, ο 43χρονος και οι αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων συνεργοί του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας γάντια και φέροντας πυροβόλα όπλα και μαχαίρι, έφτασαν με δυο αυτοκίνητα στο σπίτι του 52χρονου χρυσοχόου και εισέβαλαν σε αυτό.

Στη συνέχεια με την άσκηση βίας και την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους συγκατοίκους του 52χρονου, τραυματίζοντας σοβαρά τον ίδιο και τη μητέρα του, ενώ άρπαξαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο μπροστά στο σπίτι. Οπως ήταν αναμενόμενο, οι δράστες έσπευσαν να πάρουν μέσα από το αυτοκίνητο οτιδήποτε βρήκαν. Ετσι τα έξι σακίδια με κοσμήματα που είχε στην κατοχή του ο 52χρονος, προκειμένου να τα δειγματίσει σε διάφορα χρυσοχοεία της περιφέρειας, έγιναν καπνός!

Στο πλαίσιο των ερευνών που έκανε η Αστυνομία για την εξιχνίαση της ληστείας, προέκυψε ότι η 42χρονη είχε πουλήσει τον Ιανουάριο του 2019 σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των κοσμημάτων από τη ληστεία, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους ήταν κλεμμένο και εντοπίστηκε από άνδρες της Αστυνομίας κοντά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Ηλείας, κατεστραμμένο από εμπρησμό.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, η 42χρονη ενημέρωνε για τις εξελίξεις σχετικά με τις συναλλαγές τον 43χρονο, ενώ, αν ο ίδιος δεν της έδινε οδηγίες για την πώληση των κοσμημάτων, εκείνη δεν έκανε καμία κίνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 42χρονου και της 43χρονης θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα