Χριστουγεννιάτικο γεύμα για 700 οικονομικά αδυνάμους

Χριστουγεννιάτικο γεύμα για 700 οικονομικά αδυνάμους24.12.2018Περιφέρεια

Το ΑΠΘ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης έστρωσε το τραπέζι της αγάπης για έβδομη συνεχή χρονιά

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έστρωσαν

χθες Κυριακή ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και υποδέχτηκαν περισσότερα από 700 άτομα στη φοιτητική λέσχη.

Το γεύμα διοργανώθηκε για τις ευπαθείς ομάδες του δήμου, που είναι καταγεγραμμένες στο μητρώο των υπηρεσιών της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. Από τις 12 το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα άποροι της Θεσσαλονίκης είχαν τη δυνατότητα να γευματίσουν, με το μενού να περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα εδέσματα, κρέατα, γλυκά και φρούτα. Παράλληλα, υπήρχε και πλούσιο μουσικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τις εορταστικές αυτές ημέρες, παράλληλα με ανάλογες δράσεις συνεχίζει την ενεργό στήριξη και ενίσχυση των ευπαθών ομάδων που έχουν ανάγκη» σχολίασε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κεντρικός δήμος διένειμε μέσω των υπηρεσιών του 1.000 δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άπορους συμπολίτες μας.

Στο Εργατικό Κέντρο

Την ίδια ώρα, 300 χαμόγελα μοίρασε και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το βράδυ της Παρασκευής. «Στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η γιορτινή εκδήλωση του ΕΚΘ δεν λύνει το πρόβλημα της επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι μακροχρόνια άνεργοι συμπολίτες μας, αλλά πιστεύουμε ότι αποτελεί μια μικρή βοήθεια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους αυτές τις γιορτινές ημέρες» σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης με αφορμή τη φετινή «Βραδιά των ανέργων». Στην εκδήλωση, που και φέτος ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην προέδρου του ΕΚΘ Νίκου Γιαννόπουλου, δόθηκαν δωροεπιταγές, τρόφιμα και ποτά σε οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, που υπέδειξαν τα σωματεία του ΕΚΘ.

----

Ο Εύοσμος εκπέμπει «SOS» για τα σκουπίδια

Εκκληση στους πολίτες του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου να μην πετούν τα σκουπίδια τους έξω από τους κάδους απορριμμάτων την περίοδο των εορτών απευθύνει η διοίκηση της περιοχής, μετά την απομάκρυνση 42 υπαλλήλων από την υπηρεσία της καθαριότητας.

Η κατάσταση στον δήμο είναι δραματική και τα πρώτα προβλήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων προϊόντων έκαναν ήδη την εμφάνισή τους.

Ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας, μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων των παραπάνω 42 υπαλλήλων που βρίσκονται στις θέσεις τους τριάμισι χρόνια, ζητεί την κατανόηση των δημοτών και τη βοήθειά τους.

----

Το ΥΜΑΘ θα ενισχύσει με 210.000 € τους νέους

Με 210.000 ευρώ ενισχύει το 2019 τους νέους της βόρειας Ελλάδας το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Το πρόγραμμα του ΥΜΑΘ για την οργάνωση και την ενίσχυση νεανικών δράσεων φορέων και συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης παρουσίασε η υφ. Εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι επιχορηγούμενες νεανικές δράσεις αφορούν τέσσερις τομείς: την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος, την πολιτιστική δημιουργία και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες νεανικής δικτύωσης.

Η κυρία Νοτοπούλου εξέφρασε τη χαρά της που για πρώτη φορά το ΥΜΑΘ απευθύνεται με ανοιχτή προκήρυξη για τέτοιες δράσεις σε συλλόγους και σωματεία της νεολαίας, με ένα πρόγραμμα που, όπως είπε, συναντιέται με τους σχεδιασμούς και τις δράσεις για τη Νεολαία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και φιλοδοξεί να προσφέρει στους νέους και στις τοπικές κοινωνίες. Πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει ακόμη ένα πρόγραμμα από το ΥΜΑΘ, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, για ανθρωπιστικές δράσεις. Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους αρχίζει άμεσα και θα διαρκέσει έως στις 4 Ιανουαρίου 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα