«Χτύπησαν με μανία, ήθελαν νεκρούς…»

Αμείλικτη και χθες η εισαγγελέας, δεν χαρίστηκε στους δολοφόνους του 19χρονου Αλκη Καμπανού

Το μίσος με το οποίο οι 12 κατηγορούμενοι χτυπούσαν τον Αλκη Καμπανό και τους δύο φίλους του επεσήμανε χθες η εισαγγελέας της έδρας κατά τη δεύτερη ημέρα αγόρευσής της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

«Ηθελαν να αφαιρέσουν όσο περισσότερες ζωές γίνεται» τόνισε η Κυριακή Κλιάμπα, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα από την κατάθεση της ιατροδικαστού Λήδας Κοβάτση, που εξέτασε τη σορό του αδικοχαμένου Αλκη

Καμπανού, και αναλύοντας τα τραύματα των θυμάτων και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες.

«Η πρόθεση των κατηγορουμένων είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, καθώς συνάγεται από ένα σύνολο στοιχείων, από τα οποία προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ισχυρίστηκαν πως ο φίλος του Αλκη είναι πάνω από το χώμα, αλλά αυτό δεν αναιρεί την πρόθεσή τους. Μπορώ να έχω πρόθεση να σκοτώσω, αλλά να μην το πετύχω – το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Δεν αναιρεί ότι επιχείρησαν να σκοτώσουν και τον Δημήτρη και τον Αγγελο. Δυστυχώς για τους κατηγορουμένους, αυτή είναι η αλήθεια» επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Μίσος

Αναφερόμενη στα πολλαπλά και συνεχόμενα χτυπήματα που δέχθηκε ο 19χρονος Αλκης, η εισαγγελέας τόνισε πως η ιατροδικαστής περιέγραψε με έμμεσο τρόπο τη βαρβαρότητα, τη μανία, το μίσος και την ανελέητη επίθεση όλων των κατηγορουμένων σε βάρος του. «Χτυπώντας τον ξανά και ξανά για να τον αποτελειώσουν. Ηθελαν να αφαιρέσουν όσο περισσότερες ζωές γίνεται – ένα, δύο, τρία θύματα θα ήταν “επίτευγμα” γι’ αυτούς.

Μετρώντας τα ορατά χτυπήματα αποδεικνύεται ότι οι κατηγορούμενοι δεν πήγαν νυχτιάτικα, οργανωμένοι και οπλισμένοι, για να προκαλέσουν απλώς μια βαριά ή επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πήγαν για να αφαιρέσουν τις ζωές των εχθρών τους, καθώς με τα χτυπήματά τους στόχευαν στα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος» παρατήρησε. «Χτύπημα στη βουβωνική χώρα σημαίνει ανθρωποκτόνος δόλος. Για να σταματήσει η αιμορραγία του Δημήτρη χρειάστηκε να μπει σε χειρουργείο. Είχε χάσει πολύ αίμα» πρόσθεσε στη μαραθώνια ανάγνωση της αγόρευσής της, που έφτασε τις 670 σελίδες.

Αποδόμηση

Η κυρία Κλιάμπα αποδόμησε τις καταθέσεις των τριών τεχνικών συμβούλων των κατηγορουμένων που κατέθεσαν στη δίκη, μεταξύ των οποίων και μιας πραγματογνώμονα που χαρακτήρισε ατύχημα τη δολοφονική επίθεση.

«Φαντάζομαι ότι κανείς δεν θέλει να ξανακούσει τη σκέψη της περί ατυχήματος. Είναι τερατούργημα του ανθρώπινου μυαλού. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να ξεστομίσει κάτι τέτοιο, όταν χαρακτηρίζει ανενδοίαστα “φασαρία” την επίθεση θανάτου; Η κατάθεσή της ξεπέρασε κάθε φαντασία» σχολίασε η εισαγγελική λειτουργός.

Οπως και την πρώτη ημέρα της αγόρευσής της, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Αλκη και την απόπειρα ανθρωποκτονίας των δύο φίλων του. «Ηταν οπλισμένοι στρατιώτες, οπλισμένοι από μίσος για τον εχθρό. Ηθελαν να σκοτώσουν αρειανό, και το έκαναν» σημείωσε. «Οφείλει το δικαστήριο να ασπαστεί την άποψη της ιατροδικαστού. Αποτυπώνει την έννοια του κοινού ανθρωποκτόνου δόλου» συμπλήρωσε.

Ιθύνων νους

Οπως είπε, ο πρώτος έδινε τις εντολές, οι εννέα χτύπησαν τον Αλκη και τους φίλους του, ενώ δύο είχαν υποστηρικτικό ρόλο.

Ιθύνοντα νου χαρακτήρισε τον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος δεν συμμετείχε στα χτυπήματα. «Ο ρόλος του δεν περιελάμβανε προσωπική επίθεση. Είχε κρατήσει για τον εαυτό του τον ρόλο του διευθύνοντα σε αυτή τη δολοφονική επίθεση. Αρχηγός, ιθύνων νους, που συνέλαβε, σχεδίασε, κατέστρωσε και κατηύθυνε όλη την επίθεση» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας.

Ως προς τον δέκατο κατηγορούμενο, είπε πως προκύπτει περίτρανα από τα στοιχεία ότι δεν αρκέστηκε στο να χτυπήσει τον Δημήτρη και τον Αγγελο, αλλά σαν μαινόμενος ταύρος όρμησε και στον Αλκη για να πάρει εκδίκηση από όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα