«Διαπιστευτήρια» από τον Κυριάκο προς τους Ρώσους

«Διαπιστευτήρια» από τον Κυριάκο προς τους Ρώσους01.03.2019ΝΔ

Τη διαβεβαίωση ότι στην Ελλάδα και στο πρόσωπό του θα βρίσκουν «πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή» έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους υψηλά ιστάμενους συνομιλητές του στη Μόσχα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του, που ολοκληρώθηκε χθες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ,

τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρόεδρο της κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν, ο οποίος τόνισε ότι «είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο βαθιές και μακραίωνες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως η Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Ρωσία. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την πεποίθησή του ότι για τη Ρωσία η Ελλάδα «μπορεί να είναι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος εταίρος» και σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση προτίθεται να κινηθεί -όπως τόνισε- και η πολιτική του κόμματός του, εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς κατήγγειλε πως η κυβέρνηση «τρέμει τις εκλογές και απεργάζεται μεθόδους μήπως περιορίσει την ήττα της», εγκαλώντας τη για ασάφειες επί της διαδικασίας. Ταυτόχρονα, την κατηγορεί πως με πρόσχημα το Brexit εμποδίζει παράνομα τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές 70.000 Ελλήνων που ζουν στη Βρετανία.

«Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι το θέμα της ψήφου των συμπατριωτών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο τέθηκε, ως ερώτηση, από τον εκπρόσωπό της στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της 22ας Φεβρουαρίου και απαντήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών -αυτονοήτως- θετικά. Οι συμπολίτες μας που διαμένουν, εργάζονται ή σπουδάζουν εκεί θα πάρουν μέρος στις προσεχείς ευρωεκλογές» διευκρινίζουν σε κοινή τους απάντηση οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως η Πειραιώς εγείρει ένα ζήτημα που γνωρίζει ότι δεν υπάρχει.

Ανταπαντώντας, η Ν.Δ. υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και τώρα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», προσθέτοντας ότι μετά την καταγγελία της Ν.Δ. «τώρα μιλά αορίστως για την κατάρτιση μιας νομοθετικής ρύθμισης».

Keywords
ντμίτρι μεντβέντεφ, νεα δημοκρατια, ελλαδα, ρωσία, νατο, εκλογες, συμμετοχή, νέα, υπουργοι, υπουργειο εσωτερικων, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2013, μιλα, ρωσία, το θεμα, δημοκρατια, ηνωμενο βασιλειο, ηττα, θεμα, πειραιως, πλαισιο, ωρα, γιδα, υπαρχει, εσωτερικων, ιδια, κυβερνηση, μητσοτακης, μοσχα, νατο, ντμίτρι μεντβέντεφ, συμμετοχή, εθνικο, χωρα, θετικα
Τυχαία Θέματα