Γέμισε τζιχαντιστές η Γάζα! Στρατολογούν Παλαιστινίους

Γέμισε τζιχαντιστές η Γάζα! Στρατολογούν Παλαιστινίους30.08.2019Ειδήσεις

Το Ισλαμικό Κράτος, έχοντας χάσει τα εδάφη του, χιλιάδες μέλη του και κατ' επέκταση και τη δύναμή του, φαίνεται πως στρέφεται πλέον σε διαφορετικά πεδία δράσης


Πρόσφατη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, Σιν Μπετ, που επιβεβαιώνουν και οι υπηρεσίες της Παλαιστινιακής Αρχής του Μαχμούντ Αμπάς στη Δυτική Οχθη, κάνει λόγο για σημαντική διείσδυση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Γάζα.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν

ότι η στρατολόγηση, ιδίως νέων, μέσα στη Γάζα από το Ι.Κ. είναι αθρόα, καθώς οι νεαροί Παλαιστίνιοι, που λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού δεν έχουν πλέον καμία ελπίδα, έχουν απογοητευτεί από τις παραδοσιακές πολιτικές οργανώσεις και πλέον εκείνο που τους εμπνέει δεν είναι η τρομοκρατία ως όργανο πολιτικής πίεσης αλλά ως αυτοσκοπός και εκδίκηση.

Πριν από τρία βράδια δύο σημεία ελέγχου της παλαιστινιακής αστυνομίας δέχτηκαν επίθεση αυτοκτονίας από μαχητές του Ι.Κ., με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις αστυνομικοί και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι άνθρωποι.

Το τραγικό περιστατικό ανάγκασε τη Χαμάς -που ελέγχει την κυβέρνηση στη Λωρίδα της Γάζας- να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ι.Κ., που έχουν στόχο την πόλη, αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι ενεργοί μαχητές του Ι.Κ. μέσα στη Γάζα είναι τουλάχιστον 600, ενώ, σύμφωνα με τη Φατάχ, είναι πολύ περισσότεροι και φτάνουν τους 5.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα