Γενέθλια για το Ογκολογικό Κέντρο «Νίκος Κούρκουλος»

Γενέθλια για το Ογκολογικό Κέντρο «Νίκος Κούρκουλος»31.01.2018Πρόσωπα

Μέσα σε έναν χρόνο έγιναν 15.397 θεραπείες, 2.129 επεμβάσεις και 5.410 ακτινοθεραπείες

Eναν χρόνο λειτουργίας έκλεισε το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας (ΚΗΝ) «Νίκος Κούρκουλος» και με αφορμή τη χθεσινή συμπλήρωση έντεκα χρόνων από τον θάνατο του αξέχαστου ηθοποιού πραγματοποιήθηκε στους χώρους του κέντρου αφιερωματική εκδήλωση, παρουσία της δωρήτριας του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Aγιος Σάββας»

Μαριάννας Λάτση, της κόρης της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση, του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και πλήθους φίλων, εργαζομένων και ασθενών.

Στην παρέμβασή της, η κ. Λάτση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» μπήκε σε πλήρη λειτουργία εκπληρώνοντας τον σκοπό της προσωπικής δωρεάς της στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συντέλεσαν σε αυτήν την προσπάθεια, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου λειτουργίας του κέντρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν 15.397 θεραπείες (κατά μέσο όρο 1.283 θεραπείες μηνιαίως και 72 ημερησίως), 2.129 χειρουργικές επεμβάσεις με μηδενική θνησιμότητα και 5.410 συνεδρίες ακτινοθεραπείας για 283 ασθενείς, εκ των οποίων 23 συνεδρίες αφορούσαν ολοσωματική θεραπεία για ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Τρεις ασθενείς

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης τρεις ασθενείς αναφέρθηκαν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Μάλιστα, βάσει της καταμέτρησης της ικανοποίησης των ασθενών της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας Χειρουργικού Τομέα του ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος», το 93% εξ αυτών έκρινε εξαιρετική τη νοσηλεία του.

Σημειώνεται πως στο ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος» λειτουργεί από τα μέσα του 2017 Ιατρείο Πόνου, με στόχο την ανακουφιστική φροντίδα των ασθενών. Επίσης, σε συνεργασία με τη Β’ Πανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Κλινική και το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ εκπαιδεύτηκαν τη χρονιά που πέρασε στο ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος» 13 ειδικευόμενοι ιατροί και έξι νοσηλευτές, οι οποίοι έλαβαν τη σχετική εξειδίκευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα