Η Γαλλία βάζει όρια στους εργαζόμενους μετανάστες

Η Γαλλία βάζει όρια στους εργαζόμενους μετανάστες06.11.2019Ειδήσεις

Με ποσόστωση οι προσλήψεις, ανάλογα με τις ετήσιες ανάγκες

Ένα ρηξικέλευθο μέτρο, το οποίο, αν και δεν θα αποτελεί βέβαια τη λύση για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, αλλά τουλάχιστον θα προσφέρει ανάσα στην αγορά εργασίας της χώρας, επιβεβαίωνε χθες ότι θα υιοθετήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι

η υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μιριέλ Πενικό. 

Στη διάρκεια συνέντευξής της στα μέσα ενημέρωσης BFMTV/RMC, η Γαλλίδα υπουργός τόνιζε ότι το Παρίσι θα υιοθετήσει για πρώτη φορά «ποσοστώσεις» ή «αριθμητικούς στόχους» στο εργατικό δυναμικό για τους μετανάστες εκτός Ε.Ε., οι οποίες θα αλλάζουν κάθε χρόνο, ώστε η Γαλλία τελικά «να στρατολογεί» βάσει των αναγκών της.

«Η Γαλλία είναι αυτή που “στρατολογεί” βάσει των αναγκών της. Είναι μια νέα προσέγγιση, η οποία μοιάζει λίγο με την προσέγγιση του Καναδά και της Αυστραλίας» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός, κάνοντας τη συγκεκριμένη τοποθέτηση μία ημέρα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ για τη μετανάστευση. Διευκρίνισε δε ότι η κυβέρνηση Μακρόν για τον σκοπό αυτόν θα δημιουργήσει έναν κατάλογο με τα επαγγέλματα για τα οποία θα εφαρμόζονται οι εν λόγω «ποσοστώσεις».

Πάντα κατά τα λεγόμενα της Πενικό, «προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τους Γάλλους να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Μετά να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες και να βοηθήσουμε και εκείνους να βρουν δουλειά - εντούτοις αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα ορισμένο πλαίσιο», αν και η Γαλλίδα υπουργός παραδέχθηκε ότι η μετανάστευση αυτού του είδους είναι «αρκετά περιορισμένη» και αφορά μόνο 33.000 ανθρώπους ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι μόλις τον προηγούμενο μήνα ο Εντουάρ Φιλίπ είχε δηλώσει ότι δεν είναι αντίθετος στην επιβολή ποσοστώσεων για τους μετανάστες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να καθησυχάσει τις ανησυχίες που προκαλεί σε μερίδα των Γάλλων η μετανάστευση. Ενα φαινόμενο το οποίο σε συνδυασμό με το Προσφυγικό, που βρίσκεται σε έξαρση πάλι, πολιτικά επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι πιο ακραίες φωνές του πολιτικού φάσματος της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα