Η (κρυφή από τη Ν.Δ.) παρουσία του Κυριάκου στην Μπίλντερμπεργκ

Η (κρυφή από τη Ν.Δ.) παρουσία του Κυριάκου στην Μπίλντερμπεργκ10.06.2018ΝΔ

Στο Τορίνο βρέθηκε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να πάρει μέρος στην 66η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, προσκεκλημένος για δεύτερη φορά

Από τη Ν.Δ. ουδέποτε ανακοίνωσαν επίσημα τη συμμετοχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έγινε γνωστή από την ίδια τη Λέσχη, γεγονός που προκαλεί απορίες.

Στο φετινό συνέδριο συμμετείχαν 131 προσωπικότητες του πολιτικού,

επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού, οικονομικού και δημοσιογραφικού χώρου από 23 κράτη του δυτικού κόσμου. Πρόκειται για την παγκόσμια ελίτ που περιλαμβάνει δισεκατομμυριούχους, επικεφαλής τραπεζών, πρωθυπουργούς, αντιπροέδρους κυβερνήσεων, τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τη Γερμανίδα υπουργό Αμυνας, τον βασιλιά της Ολλανδίας, τον πρόεδρο της Airbus, καθηγητές Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων σε φημισμένα πανεπιστήμια και... τον ακούραστο 95χρονο πλέον Χένρι Κίσινγκερ.

Στη φετινή συνάντηση προήδρευσε ο Ανρί ντε Καστρίς, πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού και διακομματικού Institut Montaigne με έδρα το Παρίσι. Μεταξύ των 131 συμμετεχόντων περιλαμβάνονταν ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και νυν πρόεδρος της Goldman Sachs International, ο διευθύνων σύμβουλος της Shell Μπεν φαν Μπόιρντεν, η γενική διευθύντρια της UNESCO Οντρέ Αζουλέ, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ, η εκτελεστική πρόεδρος της Banco Santander Ανα Μποτίν, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο'Λίρι, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόνοχιου, η διευθύντρια του Εργαστηρίου Βιολογίας Βλαστοκυττάρων Ελενα Κατανέο, ο διευθυντής της εφημερίδας «London Evening Standard» και πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οζμπορν και ο διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet» Μουράτ Γετκίν.

Από την Ελλάδα εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη συμμετείχε και ο CEO της εταιρίας Τιτάν Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης, αντικείμενο των φετινών συναντήσεων ήταν να «ευνοηθεί ο διάλογος ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική» και να συζητηθούν «οι ισχυρές τάσεις και τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος».

Στο τέλος της συνάντησης, σήμερα, «δεν θα υπάρξει λεπτομερής ατζέντα, δεν θα προταθούν αποφάσεις και δεν θα διεξαχθεί καμιά ψηφοφορία». Το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων, με τον βρετανικό «Guardian» να επισημαίνει επίσης τη συμμετοχή του Ελληνοκυπρίου Ντέμη Χασάμπη, ο οποίος διευθύνει το πρόγραμμα DeepMind της Google.

Keywords
Τυχαία Θέματα