Η Λίλιαν Συρίγου «εκθέτει» τη φύση στη Θεσσαλονίκη

Η Λίλιαν Συρίγου «εκθέτει» τη φύση στη Θεσσαλονίκη01.04.2019Πρόσωπα

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τις μοναδικές δημιουργίες της Λίλιαν Συρίγου στην γκαλερί Ρω

Από τις 5 Απριλίου, όταν και θα εγκαινιαστεί η έκθεση, η διεθνούς φήμης Ελληνίδα καλλιτέχνιδα εκθέτει τη νέα συλλογή κοσμημάτων που δημιούργησε στο κοινό της βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για την ολοκαίνουργια σειρά κοσμημάτων re-leaf, που για έναν μήνα θα εκτίθεται στον εκθεσιακό χώρο της οδού Ρωμανού, λίγα μόλις βήματα από τον Λευκό Πύργο.

Η νέα συλλογή re-leaf είναι εμπνευσμένη από τη φύση, από τα συναισθήματα και την ομορφιά που κρύβεται σε όλα τα μικρά και τα μεγάλα που βρίσκονται γύρω μας, μπροστά και μέσα μας. Ο όρος, διφορούμενος: re-leaf, σαν να λέμε φύλλα ξανά, relief, σαν να λέμε ανακούφιση.

Ζει στο Βερολίνο

Για τη Λίλιαν Συρίγου το ταξίδι στον κόσμο της τέχνης του κοσμήματος ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν στην Αθήνα και την Ερμούπολη της Σύρου. Την τελευταία επταετία η καλλιτέχνιδα ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από την απλότητα, τον μινιμαλισμό, την καθαρότητα των γραμμών, αλλά και από προσωπικότητα. Τα υλικά της, ασήμι και μπρούντζος, συχνά συνδυάζονται με χρωματιστά κορδόνια, μεταξωτά υφάσματα και ημιπολύτιμες πέτρες.



Η ομοιομορφία απουσιάζει οικειοθελώς από τις δημιουργίες της και τη θέση της καταλαμβάνει ένα αέναο παιχνίδι χαράς και έρωτα για το διαφορετικό. Ετσι, τα ζευγάρια από τα σκουλαρίκια ποτέ δεν είναι όμοια, το ένα αναζητεί και βρίσκει το άλλο του μισό σε ό,τι το συμπληρώνει ή το αναδεικνύει καλύτερα.
Η Λίλιαν Συρίγου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μεταξύ Σύρου και Αθήνας. Σπούδασε τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος στη σχολή Mokume και από το 2004 παρουσιάζει τη δουλειά της μέσα από ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά ή παραπλήσια με την τέχνη του κοσμήματος. Το 2007 δημιούργησε τον πρώτο της προσωπικό χώρο στην οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι. Μέρος της δουλειάς της παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Βρετανικό Μουσείο, στην αναδρομική έκθεση του Ροντέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα