Η Σπυράκη στη σκοπιανή Βουλή τόλμησε να πει αλήθειες

Η Σπυράκη στη σκοπιανή Βουλή τόλμησε να πει αλήθειες20.09.2018Πρόσωπα

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η Μαρία Σπυράκη (που φιλοδοξεί να είναι και υποψήφια στη Θεσσαλονίκη) επί της ουσίας χάρισε το όνομα της «Μακεδονίας» μέσα στη Βουλή των Σκοπίων...

...αποδεχόμενη τη σύνθετη ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» και αρκούμενη να δηλώσει

μόνο: «Ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζω ότι στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη μακεδονικής εθνικότητας και της μακεδονικής γλώσσας».

Στα θετικά της, βέβαια, ήταν ότι πρόσθεσε πως είναι από τη Μακεδονία και «δηλώνω ξεκάθαρα πως δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία (σ.σ.: των Πρεσπών) στην Ελληνική Βουλή». Η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. βρέθηκε χθες στη Βουλή των Σκοπίων, όπου συνεδρίασε η μεικτή διακοινοβουλευτική επιτροπή Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΠΓΔΜ.

Ελλείψεις

Η Μαρία Σπυράκη τόνισε από το βήμα της σκοπιανής Βουλής: «Η ΠΓΔΜ δεν είναι έτοιμη ακόμα να λάβει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.». Σε συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων και προσωπικότητες της γειτονικής χώρας, επεσήμανε ότι υπάρχουν ελλείψεις στην εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, που αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε.
Μαζί με τη Μαρία Σπυράκη στη μεικτή επιτροπή Ε.Ε. - ΠΓΔΜ από τους Ελληνες ευρωβουλευτές ήταν και ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα