Η ζωούλα ενός δίχρονου κρέμεται από τον ΕΟΠΥΥ

Η ζωούλα ενός δίχρονου κρέμεται από τον ΕΟΠΥΥ13.04.2018Πρόσωπα

Μεγαλώνει στα νοσοκομεία και μόνο στην Αγγλία υπάρχει ελπίδα

Πάσχει από σπάνιο αυτοάνοσο σύνδρομο (ΙΡΕΧ) από 20 ημερών και μέχρι σήμερα, που είναι δύο ετών, δίνει μάχη για τη ζωή του και μεγαλώνει στα νοσοκομεία. Ο Χρήστος Εμμανουήλ νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Eντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και η οικογένειά του περιμένει με αγωνία απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ

για τη διακομιδή του σε νοσοκομείο στην Αγγλία, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

«Το παιδί μου είναι μαχητής. Η ασθένεια ξεκίνησε όταν ήταν 20 ημερών και φαίνεται ότι προκλήθηκε από πρωτεΐνη αγελαδινού γάλακτος. Τότε νοσηλεύτηκε επί έναν μήνα στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Ιπποκράτειο.

Oμως, αυτό ήταν μόνο η αρχή... Βγήκε ακολουθώντας αγωγή ειδικού γάλακτος, όμως το μωρό είχε σοβαρά προβλήματα, με άπνοιες, δερματικά εξανθήματα, αποστροφή στο φαγητό, αιματηρές κενώσεις. Νοσηλεύτηκε και πάλι, αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, για τρεις μήνες. Σειρά πήρε το Nοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα και από οκτώ μηνών νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο» περιγράφει στη «δημοκρατία» η μητέρα του μικρού, Βασιλική Ελευθεριάδου. Σύμφωνα με την ίδια, το μωρό μεγαλώνει με παρεντερική σίτιση και κορτιζόνη, και εξαιτίας του αποδυναμωμένου ανοσοποιητικού συστήματος είναι για τρίτη φορά διασωληνωμένο, με πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Υπάρχει μόνο ένα παιδί, στην Αμερική, το οποίο έπασχε από το συγκεκριμένο σύνδρομο και θεραπεύτηκε. Βρήκαμε την οικογένειά του και τον γιατρό που το θεράπευσε. Ο γιατρός αυτός μάς σύστησε εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Αγγλία, στο οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί το σύνδρομο με θεραπευτική αγωγή.

Εφόσον δεν ανταποκριθεί ο οργανισμός, μπορεί να εξεταστεί η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ο θεράπων ιατρός του μωρού συμφωνεί και στείλαμε αίτημα στον ΕΟΠΥΥ. Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την απάντηση. Ο μικρός μου μαχητής μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει. Το ραντεβού με τον Aγγλο γιατρό έχει κλειστεί για τις 23 Απριλίου» καταλήγει η κυρία Ελευθεριάδου.

Ντόνια Κανιτσάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα