ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 21/07/2023

● Τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη για το περιβάλλον έχουν τόση αξία όση η… κοσμογονία που είχε διαπιστώσει στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας, λίγες ημέρες πριν ξεσπάσουν οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

● Χθες, η «δημοκρατία» έγραφε στο κύριο άρθρο της: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που νομίζει ότι περιβαλλοντική πολιτική είναι η απαγόρευση των πλαστικών καλαμακίων του… φραπέ και των αναψυκτικών, δεν έχει να παρουσιάσει έργο στον τομέα των αναδασώσεων και στη νομική θωράκιση των δασικών περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές και έπειτα, περιέργως, μετετράπησαν σε “δάση” ανεμογεννητριών,

που ξεφυτρώνουν πάντοτε πάνω στα καμένα».

● Σε χώρες όπου υπάρχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από την πλευρά της κρατικής εξουσίας, της κυβέρνησης και των θεσμών, τα λόγια συχνά μετατρέπονται σε πράξεις, και μάλιστα τα αποτελέσματά τους αποδεικνύονται θεαματικότερα από τα αρχικώς σχεδιασθέντα.

● Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν εορτάζονταν τα εβδομηντάχρονα από την ανάρρηση της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ στον θρόνο, λίγους μήνες πριν πεθάνει, είχε ανακοινωθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα δεντροφύτευσης* σ’ ολόκληρη τη χώρα.

● Η δεντροφύτευση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021. Μέσα σε λίγους μήνες φυτεύτηκαν 3.000.000 (ολογράφως: τρία εκατομμύρια) δέντρα! Τα πρώτα φυτεύτηκαν από την Ελισάβετ και τον Κάρολο στο Κάστρο Μπαλμόραλ, στη Σκοτία.

● Εδώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασχολείται με το να πλέκει το εγκώμιο του εαυτού του και του Σταύρου Μπένου για το «έργο» τους στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, ενώ ταυτόχρονα πολεμά τα… πλαστικά καλαμάκια.

*Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.coolearth.org/queens-green-canopy/.

π

Keywords
Τυχαία Θέματα