«Κρέμεται» από το τείχος το δημόσιο στην Αμερική!

«Κρέμεται» από το τείχος το δημόσιο στην Αμερική!31.01.2019Ειδήσεις

Η χρηματοδότηση του κράτους στο τραπέζι

Χωρίς πολλές πιθανότητες να καταλήξουν σε συμφωνία, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί προσήλθαν χθες το βράδυ στην πρώτη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής, προκειμένου να συζητήσουν τη χρηματοδότηση των κυβερνητικών υπηρεσιών, το ζήτημα της μετανάστευσης και την αντιμετώπιση του θέματος της ασφάλειας των συνόρων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ανέγερση του τείχους που ζητεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Aπό τους

ελάχιστους αισιόδοξους, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Αποζημιώσεων της Γερουσίας Ρίτσαρντ Σέλμπι δήλωνε ότι μια μεγάλη συμφωνία είναι πιθανή «αν το θελήσουν ο πρόεδρος, η ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων και η Γερουσία».

Η συνεδρίαση άρχισε με το βλέμμα στραμμένο στην αποφυγή ενός δεύτερου shutdown, αλλά με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να έχει θέσει ήδη τους... όρους του: «Αν η επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών που συνεδριάζει για την ασφάλεια των συνόρων δεν συζητά ή δεν μελετά το τείχος ή ένα φυσικό σύνορο, χάνει τον καιρό της» έγραψε νωρίς το πρωί σε «τιτίβισμά» του.

Αν δεχτεί!

Οι διαπραγματευτές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους έως τις 10 Φεβρουαρίου, ώστε να περάσει το νομοσχέδιο από το Κογκρέσο μέχρι τις 15 του μηνός. Ακόμα όμως κι αν καταλήξουν σε συμφωνία, παραμένει ασαφές αν ο Τραμπ θα τη δεχτεί.

Εν τω μεταξύ, τυχόν επόμενο shutdown θα προκαλούσε σημαντική ζημιά στην αμερικανική οικονομία, προειδοποιούσε την Τρίτη ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's, ενώ μία μέρα νωρίτερα ο Fitch τόνιζε ότι τυχόν νέα αναστολή των δραστηριοτήτων του ομοσπονδιακού κράτους θα αύξανε τους κινδύνους για την ανάπτυξη της χώρας και τα έσοδα των επχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα