«Μνηστήρες» στην ουρά για τη... γλώσσα των μωρών!

«Μνηστήρες» στην ουρά για τη... γλώσσα των μωρών!27.08.2018Πρόσωπα

Οι φοιτητές του ΑΠΘ τελειοποιούν την καινοτόμα εφαρμογή τους «iCry2Talk», που «μεταφράζει» το κλάμα μέσω του κινητού

Μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της βρεφικής φροντίδας και των βρεφικών προϊόντων έχουν ήδη εκδηλώσει τεράστιο ενδιαφέρον για την εφαρμογή που αναγνωρίζει την αιτία του κλάματος του μωρού, η οποία δημιουργήθηκε από την ομάδα «iCry2Talk» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, η ομάδα των φοιτητών, η οποία συστάθηκε στο τέλος του 2017 από τους προπτυχιακούς Ανδρέα Λουτζίδη, Αναστασία Ντράχα και Ιάσονα Χατζηκώστα, κατέκτησε πρόσφατα τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού Microsoft «Imagine Cup 2018», στο Σιάτλ των ΗΠΑ.
Οι φοιτητές του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν μια καινοτόμα εφαρμογή που «μεταφράζει» το κλάμα του μωρού σε λόγο, απεικονίζοντας το αποτέλεσμα σε μορφή κειμένου, εικόνας και φωνής. Η επαναστατική αυτή εφαρμογή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους νέους και άπειρους γονείς, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους ένα εργαλείο για την αναγνώριση της αιτίας του κλάματος του μωρού τους και δεν θα βασίζονται αποκλειστικά στο ένστικτο και στη διαίσθησή τους.

Βελτιώσεις

Προτεραιότητα της ομάδας «iCry2Talk» πλέον είναι να εξελιχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η εφαρμογή και να βγει στην αγορά, και γι' αυτό συνεχίζει την καμπάνια συλλογής κλαμάτων από μωρά έως ενός έτους, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω βελτίωση της εφαρμογής.



«Η διάκριση ήταν μια επιβεβαίωση ότι η δουλειά που κάνουμε έχει απήχηση. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε επικοινωνία με διάφορες εταιρίες βρεφικής φροντίδας - βρεφικών προϊόντων και έχουμε δει ανταπόκριση» σημείωσε ο φοιτητής Ανδρέας Λουτζίδης, μέλος της ομάδας, η οποία συναντήθηκε με τις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι όταν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μας δημιουργούν και διακρίνονται στον παγκόσμιο στίβο» δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Περικλής Μήτκας, συγχαίροντας τους φοιτητές για τις υψηλές επιδόσεις τους, αλλά και για την εφευρετικότητά τους, η οποία έχει ξεφύγει από τη σφαίρα της ελληνικής πραγματικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα