Νέο εισαγγελικό «όχι» για την άδεια του Δ. Κουφοντίνα

Νέο εισαγγελικό «όχι» για την άδεια του Δ. Κουφοντίνα20.06.2019Πρόσωπα

Εξαιτίας της ποινικής δίωξης για συνέργεια σε στάση κρατουμένων

Νέο «μπλόκο» στην πολύκροτη άδεια που αιτείται ο καταδικασμένος τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας αναμένεται να φέρει η πρόταση του εισαγγελέα Βόλου, το οποίο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί από νέες αντιδράσεις θερμόαιμων αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός θα εισηγηθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, που συνεδριάζει αύριο για το επίμαχο αίτημα του πολυϊσοβίτη, υπέρ της

μη χορήγησης της έβδομης κατά σειρά αιτούμενης άδειας, πρόταση που αναμένεται να ανοίξει ξανά τον ασκό των… επεισοδίων από αλληλέγγυους στον τρομοκράτη κουκουλοφόρους.

Επιχείρημα του εισαγγελέα για τη μη χορήγηση άδειας στον «φαρμακοχέρη» της 17Ν είναι αυτή τη φορά η νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του πριν από λίγες εβδομάδες και αφορά το αδίκημα της στάσης κρατουμένων σε βαθμό κακουργήματος. Ειδικότερα, στον Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τη δίωξη που του κοινοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου, αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας (διά ψυχικής συνδρομής) σε βαθμό κακουργήματος στη στάση κρατουμένων, καθώς συνυπέγραψε μαζί με άλλους συγκρατουμένους του ανακοίνωση συμπαράστασης σε κρατούμενο απεργό πείνας.

Η άσκηση της νέας δίωξης σε βάρος του, ωστόσο, τραβά μόνο προσωρινά «χειρόφρενο» στη χορήγηση άδειας. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2019, το επίμαχο αδίκημα της στάσης κρατουμένων παύει να έχει κακουργηματική μορφή και μετατρέπεται σε πλημμέλημα. Η μετατροπή αυτή πρακτικά σημαίνει πως δεν αποτελεί κώλυμα για τη μη χορήγηση της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς μόνο η κακουργηματική δίωξη σε βάρος κρατουμένου τού στερεί το δικαίωμα σε άδεια από τη φυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα