Ο αθεόφοβος Νίκος Φίλης συνεχίζει... το βιολί του

Ο αθεόφοβος Νίκος Φίλης συνεχίζει... το βιολί του 14.02.2019Πρόσωπα

Συνεχίζει να πολιτεύεται με βάση τις εμμονές του και την έχθρα του απέναντι στην Εκκλησία και την Ιεραρχία ο Νίκος Φίλης

Ο πρώην υπουργός έφτασε στο σημείο, από το βήμα της Βουλής, να χαρακτηρίσει «άτολμη» και «περιορισμένη» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο Νίκος Φίλης,

αφού άδειασε την κυβέρνηση, άφησε αιχμές και για την «καρατόμησή» του από τη θέση του υπουργού Παιδείας ύστερα από απαίτηση του Πάνου Καμμένου, λόγω της σύγκρουσής του με τον Αρχιεπίσκοπο. «Δεν θέλουμε ένα θρησκευόμενο κράτος και μια πολιτευόμενη Εκκλησία. Δεν θέλουμε να μετατρέπονται εκκλησιαστικοί ηγέτες σε πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, ούτε πολιτικούς αρχηγούς πρώην υπουργούς πρόθυμους να ανατρέψουν την κυβέρνηση αν το ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο κ. Φίλης, με τις γνωστές και χιλιοδιατυπωμένες ιδεοληψίες του, επικαλέστηκε σχετικές δημοσκοπήσεις (αυτές που δεν πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ;) και ισχυρίστηκε ότι ο χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας είναι ένα ώριμο κοινωνικό αίτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα