Ο Καμμένος που δεν θέλουν ούτε να ακούν στη συγκυβέρνηση

Ο Καμμένος που δεν θέλουν ούτε να ακούν στη συγκυβέρνηση13.05.2018Πρόσωπα

Γιατί ο συνεπώνυμος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. θεωρείται «βαρίδι» και έχει ξεσηκώσει θύελλα ακόμα και μέσα στο κόμμα του με τις συνεχείς (άστοχες) τοποθετήσεις του. Τι είχε δηλώσει προκλητικά υπέρ της μείωσης των συντάξεων

Aν στα λεξικά μπει και μια φωτογραφία δίπλα στα λήμματα για την καλύτερη κατανόησή τους, ο Δημήτρης Καμμένος

βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να «κοσμήσει» τη λέξη «βαρίδι». Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. από την πρώτη στιγμή ουσιαστικά της κυβερνητικής σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. αποτελεί διαρκή πονοκέφαλο για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, και απασχολεί την επικαιρότητα μόνο για τις διαφοροποιήσεις του από την κυβερνητική γραμμή και τα προβλήματα συνοχής που δημιουργεί στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο Δημήτρης Καμμένος θα μείνει στην ιστορία ως ο υφυπουργός με τη μικρότερη θητεία στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς 12 ώρες μετά την ορκωμοσία του τον Σεπτέμβριο του 2015 ως υφυπουργού Υποδομών, υποχρεώθηκε σε παραίτηση για ανάρμοστα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εγινε τελικά αντιπρόεδρος της Βουλής σχεδόν δύο χρόνια μετά, έχοντας εισπράξει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοκιμασία από τους συναδέλφους του της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν από την ψηφοφορία, πέντε βουλευτές επίσης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών», ενώ απών από την ψηφοφορία ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ακριβώς για να μην τον ψηφίσει, κατά δήλωση του ίδιου.

Λέγεται, μάλιστα, ότι εκείνο το καλοκαίρι του 2017 ο Δημήτρης Καμμένος ήταν ένας από τους βουλευτές που εντάσσονταν σε σχέδια αποστασίας διάφορων κύκλων που σχεδίαζαν την πτώση της κυβέρνησης. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Πάνος Καμμένος τον πρότεινε για αντιπρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να τον «γλυκάνει» με μια θέση και να ακυρωθούν σχέδια πολιτικής ανωμαλίας και εκτροπής.

Ο Δημήτρης Καμμένος έχει εισπράξει ακόμα και την κατακραυγή από υπουργό του κόμματός του, τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ενώ επίσης δημοσίως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει κάνει δηλώσεις απαξίωσης του ρόλου του Δ. Καμμένου ως βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., έχοντας πει χαρακτηριστικά ότι έχει τρία χρόνια να του μιλήσει! Ακόμα και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος με δηλώσεις του έχει «αδειάσει» τον συνεπώνυμό του βουλευτή του κόμματός του.

Τα πράγματα έφτασαν στο σημείο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον καλούν να πάει στη Ν.Δ., ενώ ακόμα και κύκλοι των ΑΝ.ΕΛ. με διαρροές τους τού έδειξαν τον δρόμο της εξόδου από το κόμμα, σημειώνοντας με νόημα ότι «σχεδόν κάθε φορά που υπάρχει μια μεγάλη επιτυχία για τη χώρα, η οποία οφείλεται και στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, ο βουλευτής βγαίνει και με τα πεπραγμένα του προκαλεί αρνητική δημοσιότητα»!

Σε κύκλους των κυβερνητικών βουλευτών σχολιάζεται συχνά πυκνά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει πιάσει στασίδι και προβάλλεται εμφατικά σε μέσα μαζικής ενημέρωσης με τα οποία η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα. Ο Δημήτρης Καμμένος φέρεται, μάλιστα, ότι διατηρεί στενές σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και προασπίζεται τα συμφέροντά τους.

Με τον δημόσιο λόγο που αρθρώνει όλα αυτά τα χρόνια που είναι βουλευτής και με βάση τις διατάξεις του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, ο Δημήτρης Καμμένος είναι από τις περιπτώσεις εκείνες των βουλευτών που πάρα πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια. Είναι επίσης και από τις περιπτώσεις εκείνες που έχουν συνταχθεί απροκάλυπτα με την κριτική της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης. Εφτασε στο σημείο να διαφοροποιηθεί ακόμα και από τον χαρακτηρισμό «σουλτάνος» που είχε αποδώσει το Μέγαρο Μαξίμου στον Ταγίπ Ερντογάν. Ο εν λόγω βουλευτής τον είχε βρει «αυστηρό» ως χαρακτηρισμό.

Ανήκει, επίσης, στις περιπτώσεις εκείνες των βουλευτών που προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα. Πρόσβαλε ολόκληρες κατηγορίες πολιτών, ιδιαίτερα των νέων, προκειμένου να υποστηρίξει τις μειώσεις συντάξεων των παππούδων τους. Είχε πει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καμμένος: «Από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα κατοστάρικο τον μήνα ο εγγονός να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος το κατοστάρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί, να μην πάει να πίνει φραπέ».

Keywords
Τυχαία Θέματα