Οι όροι εκμίσθωσης για Ι.Χ. οχήματα που ασκούν επιβατική μεταφορά

Οι όροι εκμίσθωσης για Ι.Χ. οχήματα που ασκούν επιβατική μεταφορά10.05.2019Οικονομία

Με κατώτατο όριο 180 ευρώ για τρίωρη σύμβαση και 80 ευρώ για το μισάωρο θα γίνεται η ελάχιστη μίσθωση...

...των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων (ΕΙΧ) που χρησιμοποιούν τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία.

Με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των υπουργικών αποφάσεων που απορρέουν από τον Ν.4530/2018, σύμφωνα με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί

και Αγοραίων. Στην ομοσπονδία υποστηρίζουν πως «τόσο ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης όσο και η πρώην υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά έμειναν πιστοί στο πλάνο ισονομίας που αφορά το νομοθετικό πλαίσιο των επιβατικών μεταφορών.

Παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχτηκαν από την τουριστική βιομηχανία, κατάφεραν να μετατρέψουν το νομοθετικό έκτρωμα των Χατζηδάκη - Κεφαλογιάννη σε ένα σύγχρονο και σύννομο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες πλαίσιο».

Από τώρα και στο εξής, κάθε ΕΙΧ που ασκεί επιβατική μεταφορά (χρησιμοποιούνται κυρίως από ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία) υποχρεωτικά πρέπει να έχει τρίωρη σύμβαση με τον πελάτη, η οποία δεν μπορεί να χρεωθεί λιγότερο από 180 ευρώ. Η αντίστοιχη υποχρεωτική διάρκεια σύμβασης για τη νησιωτική Ελλάδα (πλην Κρήτης και Εύβοιας) είναι μισή ώρα, με ελάχιστη χρέωση 80 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα