Πατουλίδου: Πόλος ανάπτυξης τα μνημεία μας

Πατουλίδου: Πόλος ανάπτυξης τα μνημεία μας 26.03.2018Ρεπορτάζ

Την ανάγκη ανάδειξης των μνημείων της Θεσσαλονίκης, και κυρίως εκείνων που περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, υπογράμμισε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης...

...(ΟΤΘ) Βούλα Πατουλίδου,

μιλώντας σε εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο επιμορφωτικής ημερίδας στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων, με θέμα «Γνωρίζω την ιστορία της πόλης μέσα από τα μνημεία».

Αλλωστε, όπως εξήγησε, το να αναδειχθεί η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης θα αποβεί προς όφελος της εκπαίδευσης και του τουρισμού της. Με την αφορμή αυτή παρουσίασε τον σχεδιασμό που υλοποιεί ο ΟΤΘ με αυτόν τον στόχο και την προσπάθεια που έχει γίνει με την υποστήριξη της ετήσιας διοργάνωσης του Φεστιβάλ Μνημείων και του Διεθνούς Αγώνα Δρόμου στην Ανω Πόλη.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση συνδέει και προβάλλει οκτώ σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, έξι από τα οποία (Επταπύργιο και Πύργος Τριγωνίου, Μονή Βλατάδων, Μονή Λατόμου, Αγιος Νικόλαος Ορφανός και Βυζαντινό Λουτρό) είναι μεταξύ των 15 παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO.

«Θέλουμε να ανοίξουμε τα μνημεία στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και στους επισκέπτες, να προβάλουμε πολύ περισσότερο απ' ό,τι προβάλλεται σήμερα την καστροπολιτεία της, να την κάνουμε να λειτουργήσει περισσότερο υπέρ της εκπαίδευσης και της τουριστικής ανάπτυξης» τόνισε η κυρία Πατουλίδου, σημειώνοντας ότι τα μνημεία «ζουν» όσο ζούμε μαζί τους.

Στον ιστότοπο του Οργανισμού Τουρισμού, thessaloniki.travel, που σήμερα έχει φτάσει τις 660.000 προβολές, τα μνημεία της UNESCO προβάλλονται ως ξεχωριστή τουριστική ενότητα, όπως ξεχωριστά προβάλλονται και τα άλλα μνημεία της Θεσσαλονίκης, σε διαφορετικές περιηγητικές διαδρομές. Πρόκειται για τα πιο αντιπροσωπευτικά από τα 100 και πλέον που περιλαμβάνει σήμερα ο τουριστικός χάρτης της Θεσσαλονίκης (71 ρωμαϊκά, παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά, οθωμανικά, εβραϊκά και μεταβυζαντινά μνημεία, και περισσότερα από 30 μνημεία των Νεότερων Χρόνων).

Keywords
Τυχαία Θέματα