Πρεμιέρα των πανελλαδικών αύριο με τα ΕΠΑ.Λ.

Πρεμιέρα των πανελλαδικών αύριο με τα ΕΠΑ.Λ.06.06.2018Παιδεία

Την Παρασκευή έχουν σειρά τα ΓΕΛ

Ολα είναι έτοιμα για την αυριανή έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και κινητοποίηση, όπως και οι ανθρώπινοι

πόροι και ο τεχνολογικός και τεχνικός εξοπλισμός, που είναι απαραίτητοι για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας. Για 15 ημέρες, τα σχολεία, αλλά και το υπουργείο Παιδείας ως υπηρεσία θα λειτουργούν στον ρυθμό των εξετάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Στις 104.040 ανέρχονται οι δηλώσεις-αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Τα εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ είναι 858 και για τα ΕΠΑ.Λ. 145. Από τις 7 έως τις 21 Ιουνίου θα διαρκέσουν οι εξετάσεις για τα ΕΠΑ.Λ., ενώ για το Γενικό Λύκειο από τις 8 έως τις 19 του μήνα.

Νέα Ελληνικά

Αύριο οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. ημερήσιων και εσπερινών θα διαγωνιστούν στα Νέα Ελληνικά, ενώ οι υποψήφιοι του Γενικού Λυκείου θα διαγωνιστούν την Παρασκευή στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.
Υπενθυμίζεται ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08.30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης έως τις 08.00 π.μ.

Περιορισμοί θα υπάρχουν στην προσβασιμότητα των χώρων στο υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, καθώς οι πύλες της κεντρικής υπηρεσίας θα ανοίγουν μετά τις 12 το μεσημέρι για λόγους ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα