«Πυρά» Αβραμόπουλου με στόχο τους μάρτυρες

«Πυρά» Αβραμόπουλου με στόχο τους μάρτυρες22.02.2018Πρόσωπα

Με υπόμνημα προς τη Βουλή των Ελλήνων, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του με την ιδιότητα του Ευρωπαίου επιτρόπου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθεσε τις απόψεις του για το θέμα της Novartis.

O κ. Αβραμόπουλος, μεταξύ

άλλων, κάλεσε την Εισαγγελία Διαφθοράς να ανακαλέσει άμεσα τον χαρακτηρισμό «προστατευόμενοι» των μαρτύρων, διαβεβαίωσε ότι ως υπουργός έλαβε κάθε μέτρο για τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος, ενώ υποστήριξε ότι ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης ανήκε την εποχή που ήταν υπ. Υγείας στην αρμοδιότητα των υπουργείων Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος διερωτάται αν η όποια ενδεχόμενη παράνομη δραστηριότητα της Novartis στην Ελλάδα άρχισε απότομα το 2006, όταν ανέλαβε υπουργός Υγείας, και διεκόπη στις 26 Ιανουαρίου 2015. Κατά τον κ. Αβραμόπουλο, «πρέπει να εξηγήσουν οι “μάρτυρες” με ποιον τρόπο αποφάσισαν, όλως αιφνιδίως, τον Νοέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018 να προσέλθουν κατ’ επανάληψη, “αυθορμήτως”, όπως υποθέτει, ενώπιον της κυρίας εισαγγελέως Διαφθοράς, για να καταθέσουν επί γεγονότων του έτους 2006 μέχρι και του έτους 2009».

Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει αυτοί «να εξηγήσουν γιατί δεν το έπραξαν προηγουμένως, αφού υποτίθεται γνώριζαν όσα κατέθεσαν, κάποια εκ των οποίων θεμάτων είχαν ήδη εξετασθεί ενδελεχώς πριν από τέσσερα χρόνια από την ίδια Εισαγγελία Διαφθοράς, από δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, η δεύτερη από τις οποίες βρίσκεται για καιρό σε λειτουργία, και από κάθε άλλης μορφής Αρχή και υπηρεσία».

Σε συνέντευξή του, εξάλλου, σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Αβραμόπουλος κράτησε αποστάσεις από τη Ν.Δ. όσον αφορά τον ενδεχόμενο κίνδυνο η Ελλάδα να γίνει Πολωνία, με αφορμή την υπόθεση Novartis: «Αυτά που λένε πολλοί ότι η Ελλάδα γίνεται Πολωνία εγώ δεν τα συμμερίζομαι. Υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν κανονισμοί της Βουλής, υπάρχει Σύνταγμα». Στην παρατήρηση, μάλιστα, της δημοσιογράφου ότι αποστασιοποιείται από τη θέση της παράταξής του, απάντησε ότι αυτή είναι η άποψή του και όλοι μπορούν να την αξιολογήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα