Σάρωσε και στην τηλεθέαση η παρέλαση!

Σάρωσε και στην τηλεθέαση η παρέλαση! 27.03.2018Παρασκήνιο

Αντίθετο το 65,9% των Ελλήνων στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων

Υψηλά το εθνικό φρόνημα εξακολουθούν να κρατούν στις ημέρες μας οι Eλληνες, γεγονός που φάνηκε από τα εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης που συγκέντρωσε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με

τα ευρήματα της έρευνας του οργανισμού διαΝΕΟσις, οι Eλληνες είναι εθνικά υπερήφανοι, με ενισχυμένη εθνική αυτοπεποίθηση.

Η φετινή, μεγαλειώδης παρέλαση πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εντείνει την προκλητικότητά του με εμπρηστικές δηλώσεις κατά της χώρας μας, ενώ οι δύο Eλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από τις τουρκικές Aρχές.

Το ενδιαφέρον των τηλεθεατών ήταν τεράστιο και αποτυπώθηκε στα νούμερα τηλεθέασης της ΕΡΤ. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, από τις 11 έως τις 12.30, η τηλεθέαση έφτασε μέχρι και το 45,5%! Ο μέσος όρος κινήθηκε στο 38,2% για το γενικό και στο 36,2% για το δυναμικό κοινό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα του Οργανισμού Ερευνας και Ανάλυσης διαΝΕΟσις με θέμα «Τι πιστεύουν οι Ελληνες το 2018», στην πλειοψηφία τους οι πολίτες εμφανίζονται αντίθετοι με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, το 65,9% απαντά ότι η χώρα μας δεν θα πρέπει να δεχτεί καμία σύνθετη ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ μόνο το 27,7% απαντά ότι η χώρα μας πρέπει να δεχτεί ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».

Πάντως, στην ίδια έρευνα υπάρχουν και άλλα εντυπωσιακά ευρήματα, καθώς ποσοστό 28,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα είναι στην πραγματικότητα αέρια ψεκασμού. Το 61% δηλώνει ότι τα αέρια αυτά είναι απλώς υδρατμοί.

Ταυτόχρονα, το 68% αξιολογεί θετικά τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ποσοστό σχεδόν 15 μονάδες υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι. Τα δύο τρίτα των πολιτών θεωρούν ότι είναι στο συμφέρον της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη, διαμορφώνοντας το υψηλότερο ποσοστό από το 2015. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, έξι στους δέκα εκτιμούν πως η ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. ωφέλησε περισσότερο την Ενωση παρά τη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα