«Στα μαλακά» έπεσαν οι 20 Ρουβίκωνες!

«Στα μαλακά» έπεσαν οι 20 Ρουβίκωνες!13.06.2018Δικαστικά

Ο εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα και αφέθηκαν ελεύθεροι. Θα δικαστούν στις 27 Ιουνίου

Με τις στοχευμένες «δράσεις» των μελών του Ρουβίκωνα να πολλαπλασιάζονται την τελευταία περίοδο, είναι πλέον σαφές ότι οι κινήσεις τους είναι μελετημένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Και αυτό γιατί δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι οι «παρεμβάσεις» των μελών του κινούνται μονίμως στο φάσμα των πλημμελημάτων, με αποτέλεσμα ακόμη και εκείνοι που βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης να πέφτουν «στα

μαλακά».

Το ίδιο έγινε και χθες, όταν τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν ήταν δρακόντεια και περίπου 50 άτομα έσπευσαν στο πλευρό τους, δηλώνοντας με την παρουσία τους τη στήριξή τους στους συλληφθέντες.



Ωστόσο, η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των 20 αφορούσε πράξεις που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερση, απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης, και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές.

Δικογραφίες

Οι κατηγορούμενοι έφυγαν ελεύθεροι από το δικαστήριο, στο οποίο θα επανέλθουν προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στις 27 Ιουνίου.

Σε γειτονική αίθουσα είχε προγραμματιστεί, χθες, η δίκη ακόμη 12 μελών του Ρουβίκωνα, που επίσης είναι αντιμέτωπα με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για σειρά επιθέσεων και δράσεων. Σε αυτή την περίπτωση, οι Αρχές για πρώτη φορά προχώρησαν στη συνένωση οκτώ δικογραφιών, που αφορούν διάπραξη αδικημάτων, μεταξύ των οποίων διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία από κοινού, διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας και διατάραξη ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας από κοινού. Η δίκη, τελικά, αναβλήθηκε για τις 15 Φεβρουαρίου 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα