Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως

Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως19.04.2018Ρεπορτάζ

Για ανεκτέλεστη ποινή φυλάκισης

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου κρατείται ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το 2007 για τις φωτιές στην Ηλεία.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον Πανταζή Χρονόπουλο (φωτό) για τυπικό έλεγχο, αλλά διαπίστωσαν πως σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση και τον συνέλαβαν.

Η φυλάκιση που του είχε επιβληθεί ήταν 77 ετών (κατά συγχώνευση 40 έτη, με εκτιτέα τα 10), εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, με το ποσό της εξαγοράς να καταβάλλεται σε δόσεις των 1.200 ευρώ τον μήνα!

Ωστόσο, πριν από μερικούς μήνες οι δικαστές της Πάτρας μετέτρεψαν την πολυετή φυλάκιση σε κοινωνική εργασία και μάλιστα στον Δήμο Ζαχάρως, όπου είχε κηρυχθεί έκπτωτος ως δήμαρχος. Ο Αρειος Πάγος, ωστόσο, έκρινε ότι η εφετειακή απόφαση δεν αιτιολογούσε τη μετατροπή της -ήδη μετατραπείσας- σε χρηματική εκτιτέας ποινής φυλάκισης των 10 ετών σε παροχή κοινωφελούς εργασίας.

Επίσης, κρίθηκε ότι το Εφετείο, εσφαλμένα και καθ' υπέρβαση της εξουσίας του, όρισε τον αριθμό των ωρών εργασίας σε 1.200 ώρες και προσδιόρισε τον τόπο παροχής της κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ζαχάρως, τη στιγμή που η επιλογή του τόπου παροχής ανήκει -σύμφωνα με τον νόμο- στον εισαγγελέα. Τελικά, ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου και ανέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα