Τα μπουρίνια ξανάρχονται

Τα μπουρίνια ξανάρχονται18.06.2019Ρεπορτάζ

Βροχερός καιρός έως την Πέμπτη. «Πνίγηκαν» χθες τα νότια της Αθήνας

Από τις βουτιές στην... ομπρέλα! Αστατος θα παραμείνει ο καιρός τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και βροχοπτώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι. 

Η έντονη καιρική αστάθεια έχει φανεί από την περασμένη Κυριακή, όταν το σύστημα ανίχνευσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

κατέγραψε περισσότερους από 10.000 κεραυνούς πανελλαδικά μέσα σε διάστημα μόλις 12 ωρών. Χθες, το μεσημεριανό μπουρίνι στην Αττική δημιούργησε προβλήματα στα νότια προάστια, με τους δρόμους στη Βουλιαγμένη να μετατρέπονται σε ποτάμια. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων για σήμερα, αρχικά αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο βορειοδυτικό Αιγαίο με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων. 

Από τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, ιδιαίτερα στα ορεινά. Παροδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε νησιωτικά τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 10 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 34 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 16 έως 35, στην Ηπειρο από 16 έως 33 βαθμούς, στη δυτική και τη νότια Ελλάδα από 17 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς. Ωστόσο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, μετά το μεσημέρι, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα